Στη Νέα Υόρκη το 41ο Συνέδριο της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής

O Σύλλογος Ηπειρωτών «Αναγέννηση» και το Γυναικείο Τμήμα «Σουλιώτισσες», καθώς επίσης ο Σύλλογος Βορειοηπειρωτών «Πύρρος» και το Γυναικείο Τμήμα «Θυγατέρες της Ηπείρου» θα διοργανώσουν το 41ο Συνέδριο της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής στην Αστόρια της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας “Αναμνήσεις” οι εργασίες του Συνέδριου θα λάβουν χώρα από τις 24 μέχρι και την 26 Φεβρουαρίου 2023 στο Ηπειρώτικο Σπίτι . Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνέδριο πραγματοποιείται μία περίπου εβδομάδα μετά την 210η επέτειο της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων (21 Φεβρουαρίου 1913) και την 209η επέτειο της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου (17 Φεβρουαρίου 1914). οπότε οι εκδηλώσεις της τελευταίας ημέρας του συνεδρίου θα είναι αφιερωμένες στην διπλή επέτειο.

Όπως και στα προηγούμενα συνέδρια η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αμερικής καλεί τους ηγέτες της Βορείου Ηπείρου και της υπόλοιπης Ηπείρου να συμμετάσχουν προκειμένου οι σύνεδροι να αποκτήσουν άμεση και σφαιρική εικόνα για τις ανάγκες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ιδιαίτερές τους πατρίδες.  

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα παρουσιαστούν ομιλίες για την ανάπτυξη της Ηπείρου, γενικά και της Βορείου Ηπείρου, ιδιαιτέρως, καθώς επίσης και για τον αγώνα για την διασφάλιση των διεθνώς αναγνωρισμένων ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου.

Από την Βόρειο Ήπειρο αναμένεται να συμμετάσχουν ο βουλευτής των Αγίων Σαράντα Δρ. Νίκος Κούρης, ο πρόεδρος της Ομόνοιας κ. Βασίλη Κάγιο, η Διευθύντρια Διεύθυνσης Μειονοτήτων του Αλβανικού Κοινοβουλίου Κωνσταντίνα Βεζιάνη, ο Δήμαρχος Δρόπολης και Πωγωνίου Δημήτρης Τόλης, ο Δήμαρχος Φοινίκης, κ. Χρήστος Κίτσιος και ο πρόεδρος της «Ομόνοιας» στην Χειμάρρα, κ. Διονύσιος – Φρέντης Μπελέρης.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας που θα έχει τριετή θητεία. Τέλος, στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί το Ηπειρώτικο Γλέντι που θα διοργανώσουν από κοινού οι Σύλλογοι Ηπειρωτών «Αναγέννηση» – «Σουλιώτισσες», Βορειοηπειρωτών «Πύρρος» και «Θυγατέρες της Ηπείρου».

Πηγή: Αναμνήσεις

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος