Στη Νέα Υόρκη για το Αθηναγόρειο Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος

Με το Αθηναγόρειο Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από το Τάγμα του Αγίου Ανδρέα των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου θα τιμηθεί ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος, σε εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022 στο πλαίσιο του επίσημου δείπνου των Αρχόντων στο ξενοδοχείο «Χίλτον» της Νέας Υόρκης.

Σε δήλωσή του ο Διοικητής του Τάγματος των Αρχόντων Δρ Αντώνιος Λυμπεράκης, τόνισε πως «ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Θεόδωρος έχει περισπούδαστη κατανόηση της κανονικής θέσης του Οικουμενικού Πατριαρχείου εν τη Εκκλησία και μεγάλο σεβασμό και αγάπη για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο προσωπικώς. Συνωδά, με τεράστιο κόστος και εν μέσω διακινδύνευσης, ο Μακαριώτατος έχει σταθεί με συνέπεια με τον Παναγιώτατο για την υπεράσπιση των παραδοσιακών εκκλησιαστικών και κανονικών προνομίων του Οικουμενικού Πατριαρχείου».

Το Αθηναγόρειο Βραβείο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων θεσπίσθηκε το 1986 από το Τάγμα του Αγίου Ανδρέα των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, εξ’ ονόματος του Οικουμενικού Πατριάρχη Αθηναγόρα. Ανάμεσα σ’ αυτούς στους οποίους έχει απονεμηθεί είναι ο σημερινός πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζόσεφ Μπάιντεν όταν ήταν Αντιπρόεδρος, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ, επίσης ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους και η Πρώτη Κυρία Μπάρμπαρα Μπους, ο κυβερνήτης Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο, ο Σοβιετικός πρώην ηγέτης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο Νομπελίστας Elie Wiesel και η Μητέρα Τερέζα.

Εξ’ άλλου, την επομένη ημέρα, Κυριακή 9 Οκτωβρίου, η Παγκρητική Ενωση Αμερικής και τα Κρητικά Σωματεία της ευρύτερης περιοχής Νέας Υόρκης και Νέας Ιερσέης διοργανώνουν επίσημο δείπνο προς τιμήν του Πατριάρχη. 

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή: Εθνικός Κήρυκας)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος