Σε «πλήρη ετοιμότητα» η αποστολή της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης για την Ελληνική Θερινή Κατασκήνωση 2022

Ενημερωτική συνάντηση διοργανώθηκε στο Ελληνικό Κέντρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης (ΕΚΜ) για τους νέους από την Μελβούρνη οι οποίοι, μαζί με νεαρούς και από άλλες κοινότητες  της αυστραλιανής Ομογένειας, θα συμμετάσχουν στην πρώτη Ελληνική Θερινή Κατασκήνωση που θα ανοίξει τις πύλες της στις 9 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη.  

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της ΕΚΜ, ήταν εξαιρετικά θερμή η  ανταπόκριση των ενδιαφερομένων στην πρόσκληση για αιτήσεις συμμετοχής που δημοσίευσε η Κοινότητα, η οποία διαχειρίζεται το πρόγραμμα στην Αυστραλία.

Ειδικότερα, παρά το σύντομο χρονικό διάστημα που έμεινε η προκήρυξη στον αέρα, κατατέθηκαν περισσότερες από 180 αιτήσεις. Από αυτές, η ΕΚΜ επέλεξε μια αντιπροσωπευτική ομάδα 49 νέων Ελληνοαυστραλών, με ηλικίες από 18 μέχρι και 25 χρονών, οι οποίοι θα αποτελέσουν την πρώτη ομάδα που θα  εγκαινιάσει την πολιτιστική κατασκήνωση.

Την ενημέρωση ξεκίνησε η συντονίστρια του προγράμματος της ΕΚΜ, Μεγκ Σμιθ, για να πάρει στη συνέχεια τη σκυτάλη το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Κοινότητα και πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, Δρ Νικ Ντάλλας που αναφέρθηκε στη σημαντική ευκαιρία, επικεντρώνοντας στις προσδοκίες που θα πρέπει να έχουν τα μέλη από τη συμμετοχή στην Κατασκήνωση.

Παρόντες στη συγκέντρωση ήταν και τα μέλη του συμβουλίου της ΕΚΜ Τάσος Σγαρδέλης και Κωνσταντίνος Κοτσιάνης, από τους οποίους ο δεύτερος, ως νεότερος θα συνοδεύσει την αποστολή στο ταξίδι. 

Η Ελληνική Θερινή Κατασκήνωση που ξεκινάει στις 9 Ιουλίου αποτελεί κοινή πρωτοβουλία του ελληνικού ΥΠΕΞ και της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, ενώ καθένας από τους κατασκηνωτές θα συνεισφέρει ένα ποσό 20 ευρώ την ημέρα. Τα μέλη της αποστολής θα επισκεφθούν την Αρχαία Βεργίνα, το ιστορικό Νυμφαίο, τον Λευκό Πύργο, το Δίον και το όρος Όλυμπος, ενώ παράλληλα θα συμμετέχουν σε εργαστήρια, θα παρακολουθήσουν μουσικές παραστάσεις και, φυσικά, θα απολαύσουν τις ελληνικές παραλίες. 

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου, Γιώργο Μενίδη, η Θερινή Κατασκήνωση αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία, για την οποία η ΕΚΜ ελπίζει ότι θα εξελιχθεί σε μόνιμο πρόγραμμα. Όπως είπε,  η διοργανώτρια της κατασκήνωσης, η ΧΑΝ Θεσσαλονίκης  λειτουργεί πάνω από 90 κατασκηνώσεις το χρόνο, οπότε υπάρχει η πεποίθηση ότι γνωρίζουν πως να καλύψουν τις ανάγκες της ομάδας, οπότε η ΕΚΜ αναμένει με ενθουσιασμό την επιστροφή των παιδιών για να ακούσει τις εμπειρίες και τις ιστορίες των παιδιών, αλλά και να δει τις φωτογραφίες και τα βίντεο  από την παραμονή τους στην Ελλάδα. 

Η Ελληνική Θερινή Κατασκήνωση 2022 συγχρηματοδοτείται κατά ένα μέρος από την ΕΚΜ και το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. 

(Επιμέλεια/Μετάφραση: Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή ΕΚΜ)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος