Πρόταση να στηριχθούν επισήμως οι εκδηλώσεις για την Καταστροφή της Σμύρνης και την επέτειο του «ΟΧΙ» στη Νότια Αυστραλία

Δύο επίσημες προτάσεις που αφορούν την Καταστροφή της Σμύρνης και την επέτειο του «ΟΧΙ» κατέθεσε προς το Κοινοβούλιο της Νότιας Αυστραλίας, ο ομογενής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Ενέργειας και Εξορύξεων της Πολιτείας, Αναστάσιος -Τομ- Κουτσαντώνης (Anastasios -Tom- Koutsantonis.

Σε ότι αφορά την Καταστροφή της Σμύρνης, ο κ. Κουτσαντώνης, καλεί το Κοινοβούλιο να αναγνωρίσει την συμπλήρωση τον Σεπτέμβριο των 100 χρόνων από τις πυρκαγιές του κατέστρεψαν την ελληνική πόλη Σμύρνη στη Μικρά Ασία και να μνημονεύσει τις δεκάδες χιλιάδες ζωές που χάθηκαν εξ αιτίας της φωτιάς που ξεκίνησε τέσσερις μέρες μετά την κατάληψη της πόλης από τον τουρκικό στρατό. Επιπλέον, ζητεί από το Κοινοβούλιο να απαιτήσει από την Τουρκία να αναγνωρίσει ότι ο στρατός της σκοπίμως έκαψε τη Σμύρνη και διετέλεσε συστηματική γενοκτονία και εθνοκάθαρση εις βάρος των Ελλήνων και των Αρμενίων της Σμύρνης. 

Για την Επέτειο του «ΌΧΙ», o κ. Κουτσαντώνης καλεί το Κοινοβούλιο να  αναγνωρίσει ότι η 28η Οκτωβρίου, είναι η Ημέρα του «ΌΧΙ», η Επέτειος απόρριψης του τελεσίγραφου του Μουσολίνι από τον Έλληνα πρωθυπουργό το 1940, να την γιορτάσει μαζί  με την Έλληνες και τους Κυπρίους και να μνημονεύσει ότι οι Αυστραλοί βρέθηκαν στο πλευρό των Ελλήνων και των Συμμαχικών Δυνάμεων, κατά την εισβολή των Γερμανών στην ηπειρωτική Ελλάδα και τη Μάχη της Κρήτης. Επιπλέον, ζητεί το Κοινοβούλιο να καλωσορίσει την επίσκεψη αγήματος της Ελληνικής Προεδρικής Φρουράς στην Αδελαΐδα για τον εορτασμό, καθώς και  τον Νικόλαο Χαρδαλιά, υφυπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας, ως επικεφαλής του αγήματος και να υποστηρίξει τα αποκαλυπτήρια του νέου μνημείου για την Αυστραλο-Ελληνική συνεργασία στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενθαρρύνοντας τους Αυστραλούς να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις.

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή: Νέος Κόσμος)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος