Ο Στάθης Νικολαΐδης στη “Φωνή της Ελλάδας” για το βιβλίο του “Κωνσταντινούπολη. θυμάμαι και γεύομαι”

Ο δημοφιλής ηθοποιός Στάθης Νικολαΐδης είναι ο συγγραφέας του βιβλίου «Κωνσταντινούπολη. Θυμάμαι και γεύομαι» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δερέ.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που εμπεριέχει με πολύ εύληπτο τρόπο, τα προσωπικά βιώματα του γεννημένου στην Πόλη ηθοποιού και συγγραφέα. Το βιβλίο μ’ ένα εξομολογητικό, νοσταλγικό ύφος αποτελεί ένα ταξίδι γεμάτο συναισθήματα, γεμάτο αναμνήσεις, όλες αποτυπωμένες σε μία σελίδα χαρτί, μέσα από τα μάτια ενός αθώου παιδιού.
Ο κ. Νικολαΐδης εξιστορεί τη ζωή του στην Πόλη, από τότε που θυμάται τον εαυτό του να πηγαίνει στο δημοτικό σχολείο στο ιστορικό Ζάππειο μέχρι τη στιγμή που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πατρίδα του για να μην καταταγεί στον τουρκικό στρατό. Με αυτόν τον τρόπο ο αναγνώστης «ζει» την καθημερινότητα των Κωνσταντινουπολιτών καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

Το βιβλίο εμπεριέχει ακόμη ένα μεγάλο αριθμό παραδοσιακών πολίτικων συνταγών της μητέρας του κ. Νικολαΐδη.

«Οι γεύσεις δεν έχουν τόσο μεγάλη σημασία όσο το γεγονός ότι κάθε γεύση είναι μία θύμηση από τη μητέρα μου συνδυασμένη με διάφορα γεγονότα» ανέφερε ο κ. Νικολαΐδης στη συνέντευξη που παραχώρησε στη «Φωνή της Ελλάδας» και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Κουβέντες μακρινές» με τη Νατάσα Βησσαρίωνος.

«Όταν έγραφα το βιβλίο αυτό, σταματούσα πολλές φορές το γράψιμο γιατί έκλαιγα και ακόμη νιώθω τη συγκίνηση. Δεν σας κρύβω ότι αυτή η Κωνσταντινούπολη που έζησα δεν υπάρχει πια…. Σήμερα είναι μία άλλη Κωνσταντίνουπολη, δεν είναι αυτή η ζωή που ζήσαμε οι Έλληνες, η ομογένεια, τότε που άνθισε ο Ελληνισμός στην Πόλη… και ξεριζωθήκαμε και φύγαμε» τόνισε ο κ. Νικολαΐδης ο οποίος δήλωσε ότι αρνήθηκε να ξαναπάει στην Πόλη, από τότε που έφυγε από το 1974 γιατί ήθελε να μείνει στη μνήμη του όπως την έζησε τότε…

Ακούστε όλη τη συνέντευξη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος