Νέοι από τη Μολδαβία θα φιλοξενηθούν στη Χαλκιδική

Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών φιλοξενεί φέτος το καλοκαίρι, για πρώτη φορά νέους από την Δημοκρατία της Μολδαβίας με σκοπό την εξοικείωσή τους με την Ελλάδα και τον πολιτισμό της μέσω της εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας.

Η δράση φιλοξενίας θα λάβει χώρα στην Καλάνδρα Χαλκιδικής από τις 30 Αυγούστου και μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου, σε εγκαταστάσεις του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που ανταποκρίθηκε θετικά σε σχετικό αίτημα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας.

Μεταξύ των νέων της Μολδαβίας που θα μεταβούν στην Ελλάδα περιλαμβάνονται προπτυχιακοί φοιτητές από το προσφάτως ιδρυθέν στο κρατικό Πανεπιστήμιο Κισινάου Κέντρο Νέας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδρυση του συγκεκριμένου κέντρου πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία της ΓΓΑΕ&ΔΔ.

Η δράση, σε συντονισμό με την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Ρουμανία, εντάσσεται σε σειρά τακτικών δράσεων της Γενικής Γραμματείας για την προαγωγή της ελληνομάθειας και την προβολή του ελληνικού πολιτισμού μεταξύ των νέων από διαφορετικές χώρες.

Πηγή: Facebook γεν. γραμματέα Γ. Χρυσουλάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος