Μια «Καλαμάτα» στη Βόρεια Μελβούρνη

Ένα νέο ελληνικό τοπόσημο απέκτησε η Μελβούρνη, με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Πόλης του Ντέρμπιν να  πάρει το όνομα  «Καλαμάτα Πλέις» ένα δρομάκι της αυτοδιοικητικής ενότητας που βρίσκεται στην περιοχή Θόρνμπουρι, δίπλα στο κτίριο της Παμμεσσηνιακής Αδελφότητας «Παπαφλέσσας» . 

Την πρόταση για τη νέα ονομασία του δρόμου είχε υποβάλλει, άλλωστε, στο δημοτικό συμβούλιο τον περασμένο χρόνο η ίδια η Αδελφότητα, ως μια κίνηση αναγνώρισης της συμβολής της ελληνικής κοινότητας στην περιοχή. Σύμφωνα με την ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος», μετά τον πόλεμο στο Ντέρμπιν έχει δημιουργηθεί μια μεγάλη και ζωντανή ελληνική κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων πολλών μεταναστών από την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία. Η πρόταση τέθηκε στη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης και η απόφαση λήφθηκε την περασμένη Δευτέρα, 23 Μαΐου. 

Για την ελληνική παροικία και ιδιαίτερα την Αδελφότητα «Παπαφλέσσας», η απόφαση έγινε δεκτή με μεγάλη ικανοποίηση, όπως ανέφερε και ο πρόεδρος της Αδελφότητας «Παπαφλέσσας», Στιβ Γκότσης, σχολιάζοντας το γεγονός στον «Νέο Κόσμο», σημειώνοντας ότι είχε γίνει σημαντική προσπάθεια για την επιτυχία της πρότασης. «Είμαστε ευγνώμονες σε όλους τους Συμβούλους του Ντέρμπιν για την υποστήριξη αυτής της πρότασης, ιδιαίτερα ευχαριστούμε την δημοτική σύμβουλο, Έμιλι Δημητριάδη και τη δήμαρχο, Lina Messina, χωρίς την οποία αυτή η πρόταση δεν θα είχε εξεταστεί», σημειώνει. «Είμαστε, επίσης, βαθύτατα ευγνώμονες στους ελληνικούς και μη οργανισμούς, στις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες που μπήκαν στον κόπο να υπερθεματίσουν υπέρ της πρότασής μας, όπως η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης, η Ένωση Θεσσαλονικέων και οι “Ανεμώνες”, αποδεικνύοντας ότι η πρόταση αυτή είχε ευρεία υποστήριξη» δήλωσε ο πρόεδρος της Αδελφότητας «Παπαφλέσσας».

Η πόλη του Ντέρμπιν είναι μια αυτοδιοικητική ενότητα στα βόρεια προάστια της Μελβούρνης, με έκταση 54 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πάνω από 160 χιλιάδες κατοίκους. 

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή : «Νέος Κόσμος»)
  • Φώτο: Darebin Council

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος