Στημένα παιχνίδια στο μπάσκετ: Ανακοίνωση του Κολλεγίου της Θεσσαλονίκης – Ζητά χορήγηση των προνομίων που στερήθηκαν τα παιδιά 

Η Ένωση Γονέων του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης εκφράζει την απογοήτευσή της για την διαιτησία που αντιμετώπισαν οι μαθητές στο Final Four στην Κύπρο, ζητώντας την αποκατάσταση των αδικιών σε βάρος τους, ενώ οι αποκαλύψεις της σχετικής δικογραφίας επαναφέρουν στο προσκήνιο ερωτήματα για τη διαφάνεια και την αξιοκρατία στον αθλητισμό.

Ειδικότερα όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ένωση Γονέων του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης τα παιδιά τους «βρέθηκαν στην Κύπρο προκειμένου να αντιμετωπίσουν την ομάδα της Πάτρας στο Final Four και είδαν σφυρίγματα και συμπεριφορά διαιτησίας, η οποία ήταν όπως αναφέρουν ακραία αρνητική και ακραία επιθετική», οι ίδιοι δηλώνουν πάρα πολύ απογοητευμένοι από όλο αυτό και επίσης ελαφρώς δικαιωμένοι από την εξέλιξη αυτή και από τις αποκαλύψεις, καθώς ελπίζουν ότι έτσι θα γίνει μια αρχή προκειμένου να εξυγιανθεί ο χώρος.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «για την διαλεύκανση αυτή εκφράζουμε την ικανοποίησή μας, έστω και τώρα δε, αιτούμαστε από κάθε αρμόδιο φορέα την αξιοκρατική χορήγηση των προνομίων των μαθητών που επλήγησαν με τόσο άδικο και ανήθικο τρόπο».

Υπενθυμίζεται όιτ πρόκειται για παιδιά που προσπαθούν καθημερινά να ανταποκριθούν τόσο στις αθλητικές όσο και στις σχολικές τους υποχρεώσεις, με προπονήσεις, αγώνες και τραυματισμούς. Για τις προσπάθειές τους προβλέπονται επιπλέον μόρια για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο επαγγελματίας μπασκετμπολίστας, προπονητής και γονέας Αντώνης Ασημακόπουλος σημείωσε στην δημοσιογράφο της ΕΡΤ3 Κατερίνα Nικολάου όπως μετέδωσε η ίδια στο μεσημεβρινό δελτίο ειδήσεων του καναλιού ότι «οι αποκαλύψεις δεν προκάλεσαν έκπληξη», καθώς, όπως σημείωσε, «υπήρχαν ήδη υποψίες για ανάλογα περιστατικά». Παράλληλα, έθεσε ερωτήματα για αθλητές που ενδεχομένως έχασαν χρήματα, πριμ ή ευκαιρίες στην καριέρα τους εξαιτίας διαιτητικών αποφάσεων που εξετάζονται στο πλαίσιο της σχετικής δικογραφίας.

Ρεπορτάζ: Τίμος Φακαλής, Κατερίνα Νικολάου

Διαβάστε σχετικά:

Basketgate: Συνεχίζονται την Κυριακή και τη Δευτέρα οι απολογίες – Παράσταση υποστήριξης κατηγορίας θα καταθέσει ο Παναγιώτης Γιαννάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος