Σε ήρεμο κλίμα πραγματοποιούνται σήμερα οι εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, του μεγαλύτερου ομογενειακού οργανισμού της Αυστραλίας και ενός από τους μεγαλύτερους στον κόσμο, παρά το γεγονός ότι μετά από 10 χρόνια υπήρχαν δύο εκλογικοί συνδυασμοί.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελληνικού Προγράμματος της Δημόσιας Ραδιοφωνίας της Αυστραλίας SBS, είναι μεγάλη η προσέλευση των ψηφοφόρων στις σημερινές εκλογές. Ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής, Κώστας Τσουμπάκος, δήλωσε ότι εκατοντάδες άτομα άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα, ενώ παρατηρήθηκαν και ουρές.
Οι οδηγίες της Κυβέρνησης της Βικτώριας ήταν οι κάλπες να έχουν τοποθετηθεί και σε εσωτερικό και σε εξωτερικό χώρο του Κολλεγίου Alphington για τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους πολίτες αντίστοιχα.
Οι κάλπες άνοιξαν στις 9 το πρωί και η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί στις 8 το βράδυ ενώ τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά λίγες ώρες αργότερα.
Πηγή: sbs/greekradio
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος