Μέχρι τις 22 Οκτωβρίου φωτογραφική έκθεση για την Καταστροφή της Σμύρνης στη Μελβούρνη

Φωτογραφική έκθεση  με θέμα την Καταστροφή της Σμύρνης και το τέλος της ελληνικής παρουσίας στη Μικρά Ασία άνοιξε τις πύλες της την περασμένη Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου στη Βιβλιοθήκη Πρέστον στη Μελβούρνη, με την παρουσία και του γενικού προξένου της Ελλάδα στη Μελβούρνη, Εμμανουήλ Κακαβελάκη.

Διοργανωτές της έκθεσης είναι το Συμβούλιο Εθνοτικών Κοινοτήτων του Darebin, βορείου προαστίου της Μελβούρνης και η τοπική Επιτροπή «Επιστροφή στην Ανατολία» όπου συμμετέχουν κάτοικοι της περιοχής που είναι Αρμένιοι, Ασσύριοι ή Έλληνες  με ρίζες από την περιοχή της Ανατολίας. 

Ο βασικός ομιλητής της εκδήλωσης, Σταύρος Τέρρι Σταυρίδης έκανε μια αναδρομή στα βασικά γεγονότα που οδήγησαν στην Καταστροφή της Σμύρνης το 1922 και στο προσφυγικό κύμα που στη συνέχεια κατέκλεισε την Ελλάδα. Όσον αφορά το φωτογραφικό υλικό που παρουσιάζεται στην έκθεση, ο κ. Σταυρίδης υπογράμμισε τη σημασία του για να διατηρηθεί η ιστορική μνήμη σχετικά με το συγκεκριμένο γεγονός της Καταστροφής της Σμύρνης. 

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο πρόξενος κ. Κακαβελάκης αναφέρθηκε στη συμβολική έννοια του γεγονότος για τον ελληνικό λαό, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να μην ξεχαστεί ποτέ το συγκεκριμένο ιστορικό γεγονός.

Η έκθεση θα παραμείνει στη διάθεση του κοινού στη Βιβλιοθήκη Πρέστον μέχρι τις 22 Οκτωβρίου. 

  • (Επιμέλεια/Μετάφραση Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή: The Greek Herald)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος