Μαραθώνια ανάγνωση της “Οδύσσειας” του Ομήρου στο Παρίσι

Το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο στο Παρίσι (Centre Culturel Hellenique), σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου της Γαλλίας (Centre national du livre) και το Μουσείο Καλών Τεχνών (Les Beaux-Arts de Paris) διοργανώνουν μία μαραθώνια ανάγνωση της «Οδύσσειας» του Ομήρου, αύριο Παρασκευή από τις 6 το απόγευμα (ώρα Γαλλίας) μέχρι τα μεσάνυχτα στην École nationale des beaux-arts.

Μαραθώνια ανάγνωση της “Οδύσσειας” του Ομήρου στο Παρίσι

Την επιμέλεια της βραδιάς έχει η Marie-Madeleine Rigopoulos, καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Βιβλίου του Παρισιού 2022 και ο Christophe Ono-dit-Biot, συγγραφέας και δημοσιογράφος.

Η μαραθώνια ανάγνωση του εμβληματικού έπους του Ομήρου θα γίνει στα γαλλικά σε μία νέα μετάφραση από τα αρχαία ελληνικά του Emmanuel Lascoux. Πρόκειται για μία νέα «βερσιόν» του Ομηρικού έπους που κρατά τον ρυθμό και τη μουσικότητα του πρωτότυπου έργου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο στο Παρίσι ιδρύθηκε το 1975 με στόχο την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού και της σύγχρονης καλλιτεχνικής και πνευματικής δημιουργίας, στη Γαλλία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος