ΗΠΑ: Η Χιακή Ομοσπονδία απένειμε το Ιόνιο Βραβείο στον Ρόμπερτ Μενέντεζ 

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η απονομή του 3ου Ιόνιου Βραβείου από τη Χιακή Ομοσπονδία στον ομοσπονδιακό γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ πραγματοποιήθηκε στο επίσημο δείπνο της Ομοσπονδίας στη Νέα Υόρκη το Σάββατο 20 Μαΐου στο «Terrace on the Park» στο Φλάσινγκ.

Περίπου 400 ομογενείς από ποικίλους ομογενειακούς φορείς συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους για την προσφορά του Ρόμπερτ Μενέντεζ και συγχρόνως να διαλαλήσουν την απόφασή τους να συνεχίσουν ενωμένοι τον αγώνα για την προάσπιση των συμφερόντων της ομογένειας και της Ελλάδας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας “anamniseis” και του δημοσιογράφου Δημήτρη Τσάκα, στο δείπνο παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμούς ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Έρικ Άντμας, η φιλελληνίδα βουλευτής Γκρέις Μενγκ, ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στο Κατάρ Πάτρικ Ν. Θέρος, η πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη, Μιχάλης Φυρίλλας, ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, ο ύπατος Γραμματέας της AHEPA, Σάββας Τσίβικος, ο πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Αμερικής και της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Χιακών Σωματείων Αμερικής και Καναδά, Δημήτριος Καλαφάτης, ο απερχόμενος πρόεδρος της Χιακής Ομοσπονδίας, Ιωάννης Κοντολιός, η νεοεκλεγείσα πρόεδρος Κυριακή Καλογερά και η πρόεδρος της Χιακής Νεολαίας Μαρία Γαλάτουλα.

Τον τιμώμενο Ρόμπερτ Μενέντεζ, παρουσίασε ο Μάρκος Μαρινάκης ο οποίος ηγούνταν της οργανωτικής επιτροπής και ο οποίος εξήρε την προσφορά του και τον κάλεσε να επισκεφθεί την μυροβόλο Χίο.

Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ συνεχάρη τηνΚυριακή Καλογερά για την εκλογή της ως την πρώτη γυναίκα πρόεδρο της Χιακής Ομοσπονδίας και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για το βραβείο, το οποίο μέχρι στιγμής έχουν παραλάβει ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. Βαρθολομαίος και ο αείμνηστος Γιώργος Λιβανός, συνιδρυτής της Χιακής Ομοσπονδίας. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην 50ετή ενασχόλησή του με τα κοινά, την δημαρχία και την πολυσχιδή δράση στο Κογκρέσο και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν πρόκειται να συναινέσει για την πώληση των F-16 και F-35 στην Τουρκία. Αναφερόμενος στην έκβαση του δεύτερου γύρου των εκλογών στην Τουρκία τόνισε ότι το αποτέλεσμα δεν πρόκειται να επηρεάσει την απόφασή τους για τον αποκλεισμό της Τουρκίας από την εξαγορά αμυντικού εξοπλισμού. Αναφερόμενος στην πώληση των F-35 στην Ελλάδα επεσήμανε: «Βρισκόμαστε στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της (αμερικανικής) Κυβέρνησης για την διαδικασία εξαγοράς, αλλά οι εγκρίσεις έχουν ήδη δοθεί, οπότε έρχονται».

Πηγή: anamniseis – Δημήτρης Τσάκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος