Έλληνες εξωτερικού: Εμβόλιο στην Ελλάδα και χωρίς ΑΜΚΑ

Δεν είναι μικρός ο αριθμός Ελλήνων μονίμων κατοίκων εξωτερικού (κυρίως συνταξιούχων) που θα βρεθούν στην Ελλάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα, (πολλοί έρχονται για όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού) και δεν έχουν κάνει ακόμη το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Αρκετοί από αυτούς δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ και είχαν τη αγωνία αν ερχόμενοι στην πατρίδα μας, θα μπορούν να ενταχθούν στον εμβολιασμό.

Με τροπολογία που κατατέθηκε την προηγούμενη βδομάδα στη Βουλή, προβλέπεται ότι, κάθε φυσικό πρόσωπο που δεν διαθέτει Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.ΚΑ.) ή Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (Π.Α.Α.Υ.Π.Α.) μπορεί, μέσω της ειδικότερα αναφερόμενης ηλεκτρονικής υπηρεσίας (emvolio.gov.gr), να αιτείται τη χορήγηση προσωρινού Α.Μ.Κ.Α., αποκλειστικά για τον προγραμματισμό της διενέργειας του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού και την έκδοση βεβαίωσης εμβολιασμού, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα.

Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα στα φυσικά πρόσωπα που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση προσωρινού Α.Μ.Κ.Α., αλλά υπάγονται στην προτεραιοποίηση της Επιτροπής Εμβολιασμών, να υποβάλουν σχετική αίτηση, η οποία εξετάζεται από την αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας.

πηγή: doryforos.org

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ