Αυστραλία: Βέβαιη η επανεκλογή για Βαμβανικού, Γεωργάνα και Χόουκ – Ανησυχία για αρκετούς ομογενείς υποψηφίους

Περιορισμένη θα είναι η εκπροσώπηση της Ομογένειας στη νέα βουλή της Αυστραλίας, όπου, σύμφωνα με την καταμέτρηση, την πλειοψηφία εξασφαλίζει το Εργατικό Κόμμα με τον αρχηγό του Άντονι Αλμπανέζε να αναλαμβάνει ως ο 31ος πρωθυπουργός της χώρας.

Σύμφωνα με την ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος», οι απώλειες είναι σοβαρές και για τα δύο μεγάλα κόμματα, με σημαντικές αλλαγές στον πολιτικό χάρτη της Αυστραλίας, ενώ άνοδο σημείωσαν και μικρότερα κόμματα που υποστήριξαν την πολιτική ακεραιότητα και την κλιματική αλλαγή.

Όσον αφορά τους ομογενείς βουλευτές, μια νέα θητεία εξασφαλίζουν σίγουρα οι βουλευτές του Εργατικού κόμματος, Μαρία Βαμβακινού και Στηβ Γεωργανά, ο οποίος μάλιστα φέρεται να αύξησε σημαντικά το ποσοστό της παράταξής του.

Στη δήλωση μετά την εκλογή της, η Μαρία Βαμβακινού υπενθυμίζει τη στενή σχέση του Άντονι Αλμπανέζε με την Ελληνική Παροικία της Αυστραλίας και την υποστήριξη στην υπόθεση της Κύπρου. Από την πλευρά του, ο ομοσπονδιακός βουλευτής των Εργατικών Στηβ Γεωργάνας που εκλέγεται στην Αδελαΐδα χαιρετίζει «τη νέα αρχή για μια προοδευτική Αυστραλία».

Από την παράταξη των Φιλελευθέρων που καταγράφει σοβαρή ήττα, την έδρα του στη Ν. Ν. Ουαλία διατηρεί, με απώλειες, ο ελληνικής καταγωγής Φιλελεύθερος βουλευτής και πρώην υπουργός Άλεξ Χόουκ. Αντίθετα, κατά τις εκτιμήσεις του «Νέου Κόσμου», την έδρα της στη Ν. Ν. Ουαλία φαίνεται να χάνει η ομογενής βουλευτής του Φιλελεύθερου κόμματος Φιόνα Μάρτιν-Μπαρμπούτη, ενώ αμφίβολη είναι η εκλογή του Νίκ Ξενοφόν στην ομοσπονδιακή γερουσία καθώς και άλλων ομογενών υποψηφίων σε όλη την χώρα.

Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή «Νέος Κόσμος»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος