Ο νέος πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Antony Albanese, ήταν πάντα φίλος της Ελλάδας και της Κύπρου

Η ομογενής ομοσπονδιακή βουλευτής του Εργατικού κόμματος, Μαρία Βαμβακινού, που κέρδισε άνετα νέα θητεία στην κυβέρνηση της Αυστραλίας, στη δήλωση της μετά την έκβαση των εκλογών της 21ης Μαΐου, τόνισε πως ο ηγέτης των Εργατικών και νέος πρωθυπουργός της χώρας, Anthony Albanese, πάντα είχε μια στενή σχέση με την Ελληνική παροικία της Αυστραλίας.

«Υπήρξε σθεναρός και συνεπής φίλος της Κύπρου και πάντα στήριζε, έμπρακτα, το δίκαιο της Κύπρου καθ’ όλη της πολιτικής του σταδιοδρομίας. Ο νέο μας πρωθυπουργός καταλαβαίνει την μεταναστευτική Αυστραλία. Σαν παιδί μεταναστών, εκτιμώ την σημασία στο να έχουμε πρωθυπουργό ιταλικής καταγωγής. Σηματοδοτεί, τρόπον τινά, την ενηλικίωση της μεταπολεμικής μεταναστευτικής Αυστραλίας στην οικοδόμηση αυτού του τόπου», συμπλήρωσε.

Ο νέος πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Antony Albanese, ήταν πάντα φίλος της Ελλάδας και της Κύπρου

Μαρία Βαμβακινού

Όσον αφορά την πολιτική αλλαγή που σηματοδοτεί η εκλογή των Εργατικών τόνισε τα εξής:

«Ποτέ δεν ήταν πιο σημαντικό σε εκλογικές περιφέρειες σαν την δική μου στο να’ χούμε μια Εργατική ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Τα καίρια θέματα που μας αφορούν παραμένουν, όπως πάντα, αυτά της δικαιοσύνης πρόσβασης, και ίσων ευκαιριών. Αυτό μεταφράζετε στη δημιουργία εργασιών, προσιτή παιδεία, πρόσβαση σε γιατρούς και κέντρα υγείας, δωρεά παιδική φροντίδα, ασφαλή και ποιοτική φροντίδα ηλικιωμένων, σε ημερομίσθιά που συμβαδίζουν με το κόστος ζωής, οικονομική προσιτή στέγαση, και αναδόμηση της βιομηχανίας στην Αυστραλία.  Χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση που πραγματικά δεσμεύεται στο να φτιάχνουμε πάλι πράγματα εδώ στην Αυστραλία.  Στην Αυστραλία υπάρχουν πολλές προσφυγικές οικογένειες που ένεκα της Προσωρινής Βίζας Προστασίας δεν θα τους δοθεί ποτέ η ευκαιρία να γίνουν μόνιμοι κάτοικοι και πολίτες αυτής της χώρας.  Ζούνε και εργάζονται ανάμεσά μας, μεγαλώνοντας τα παιδιά και τις οικογένειές τους, αρκετοί για πέρα τα δέκα χρόνια, αλλά συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν ένα αβέβαιο μέλλον. Μια Εργατική Κυβέρνηση θα καταργήσει την Προσωρινή Βίζα Προστασίας, δίνοντας έτσι, τελικά, σε αυτούς τους ανθρώπους και τις οικογένειές τους, την ευκαιρία για ένα μόνιμο και σίγουρο μέλλον στην Αυστραλία».

Από την πλευρά του, ο επίσης νεοεκλεγείς ομοσπονδιακός Εργατικός βουλευτής, Στηβ Γεωργανάς, δήλωσε: «Η Αυστραλία έχει μια νέα ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Κάνουμε μια νέα αρχή για μια προοδευτική Αυστραλία. Με την  Εργατική κυβέρνηση του νέου πρωθυπουργού Anthony Albanese οι εργαζόμενοι θα ξέρουν ότι θα ληφθούν μέτρα για αύξηση των αποδοχών τους, θα υπάρχει απασχόληση, θα αντιμετωπιστεί το κόστος ζωής, θα ενισχυθεί το Medicare και θα παρθούν αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγή».

Ο νέος πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Antony Albanese, ήταν πάντα φίλος της Ελλάδας και της Κύπρου

Στηβ Γεωργανάς

“Αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα που θα εκπροσωπήσω και πάλι την έδρα Adelaide και ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου τους ψηφοφόρους που με τίμησαν και μα εξέλεξαν για να τους εκπροσωπήσω για άλλη μια τριετία. Όπως πάντα θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να εκπροσωπώ όλους τους ψηφοφόρους της έδρας μου και να είμαι η φωνή τους στην Καμπέρα”, συμπλήρωσε.

Σχετικά με την ομογενειακή εκπροσώπηση στον νέο πολιτικό χάρτη της χώρας, η ομογενειακή εφημερίδα Νέος Κόσμος σημειώνει ότι θα είναι αρκετά περιορισμένη.

Από την παράταξη των Φιλελευθέρων που καταγράφει σοβαρή ήττα, την έδρα του  στη Ν. Ν. Ουαλία διατηρεί, με απώλειες, ο ελληνικής καταγωγής Φιλελεύθερος βουλευτής και πρώην υπουργός Άλεξ Χόουκ. Αντίθετα, την έδρα της στη Ν. Ν. Ουαλία φαίνεται να χάνει η ομογενής βουλευτής του Φιλελεύθερου κόμματος Φιόνα Μάρτιν-Μπαρμπούτη, ενώ  αμφίβολη είναι η εκλογή του Νίκ Ξενοφόν στην ομοσπονδιακή γερουσία καθώς και άλλων ομογενών υποψηφίων σε όλη την χώρα.

Πηγή: Νέος Κόσμος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος