Αντιπροσωπεία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Αυστραλία για την 81η επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Tις εκδηλώσεις της 81ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης στην Αυστραλία θα λαμπρύνει φέτος με την παρουσία της υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Νέος Κόσμος, πρόκειται για τον υπαρχηγό και αντιναύαρχο Ιωάννη Δρυμούση και τον σμήναρχο Μιλτιάδη Μηλίτση. Σημειώνεται ότι θα τους συνοδεύει ο στρατιωτικός ακόλουθος στην Πρεσβεία της Ελλάδας στην Καμπέρα, Συνταγματάρχης Ιωάννης Φασιανός.

Το πρόγραμμα της αντιπροσωπείας στην Αυστραλία περιλαμβάνει δράσεις και εκδηλώσεις στο Σίδνεϊ, την Καμπέρα, τη Μελβούρνη και το Ντάργουιν. Θα πραγματοποιηθούν τελετές μνήμης για την 81η Επέτειο της Μάχη της Κρήτης με καταθέσεις στεφάνων στο Martin Place του Σύδνεϋ, στο Μνημείο Μνήμης της Μελβούρνης, στο Ελληνο-Αυστραλιανό Μνημείο της Καμπέρας και στο Ελληνο-Αυστραλιανό Μνημείο της Μελβούρνης.

Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στο γεγονός ότι η αντιπροσωπεία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων θα τιμήσει τους εναπομείναντες βετεράνους της Μάχης της Κρήτης και, συγκεκριμένα, τον Alf Carpenter (105 ετών ) στο Σίδνεϊ, τον Les Cook (100 ετών) στην Καμπέρα και τον Charlie Parrott (102 ετών) στη Μελβούρνη.

Επιμέλεια: Νατάσα Βησσαρίωνος – πηγή: neos kosmos – Φωτογραφία: sbs.com.au/greek

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος