Σ. Αναγνωστόπουλος: Δυνατότητα αίτησης για το Market Pass σε βάθος χρόνου χωρίς να χαθούν χρήματα

Στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος.

Για την πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το MarketPass:

Δεν χρειάζεται να υπάρχει πανικός στους καταναλωτές. Μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους σε βάθος χρόνου χωρίς να χάσουν χρήματα. Το υπουργείο Οικονομικών και η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων χειρίζεται την πλατφόρμα.

Για όσους υποβάλλουν αίτηση ενίσχυσης με έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας έως την 28η Φεβρουαρίου, η ενίσχυση των μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2023 θα αποσταλεί στο τραπεζικό ίδρυμα για πίστωση στην ψηφιακή τους κάρτα έως την 3η Μαρτίου.

Μπορούν να κάνουν τις αιτήσεις έως τις 28 Φεβρουαρίου. Δεν υπάρχει προτεραιότητα. Όλοι όσοι θα κάνουν αιτήσεις και είναι δικαιούχοι, θα εξυπηρετηθούν.

Για όσους υποβάλλουν αίτηση ενίσχυσης με την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας από την 1η Μαρτίου έως τις 15 Μαρτίου θα λάβουν την ενίσχυση στην κάρτα τους μέχρι και τις 20 Μαρτίου και θα συνεχίσουν να λαμβάνουν επιδότηση τους επόμενους μήνες με τον ίδιο τρόπο.

Οι καταναλωτές που θα επιλέξουν να πάρουν τα χρήματα στο λογαριασμό τους και πάλι θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής αίτησης έως τις 28 Φεβρουαρίου. Θα πάρουν τα χρήματα για τον Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο μαζί, στις 3 Μαρτίου του 2023.

Οι δικαιούχοι είναι περίπου 8,5 εκατομμύρια πολίτες.

Υπάρχει μια κλιμάκωση της επιδότησης από τα 22 ευρώ το μήνα μέχρι και τα 100 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με το μέγεθος του νοικοκυριού ή τα ειδικά χαρακτηριστικά του.

Ο ορίζοντας του μέτρου είναι το τέλος Αυγούστου του 2023.

Για το καλάθι του νοικοκυριού:  

Είναι ένα μέτρο το οποίο έχει μηδενικό δημοσιονομικό αποτύπωμα και έχει ουσιαστικά επίδραση στις τιμές στην πράξη. Το καλάθι του νοικοκυριού είναι διαρθρωτικό μέτρο, καθώς αυξάνει τον ανταγωνισμό στην αγορά.

Θα διατηρηθεί για όσο διάστημα θα λειτουργεί το καλάθι του νοικοκυριού.

Υπάρχει σκέψη επέκτασης του καλαθιού του νοικοκυριού έως τον Ιούνιο προκειμένου να πιάσουμε και την πασχαλινή περίοδο, αλλά και να πιάσουμε περίοδο που βλέπουμε ότι ενδεχομένως θα υπάρχει αυξημένο πληθωριστικό πρόβλημα.

Για το καλάθι της Σαρακοστής

Ο κ. Αναγνωστόπουλος, ανέφερε πως θα ανακοινωθεί την εβδομάδα της Τσικνοπέμπτης, ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί από την επόμενη Τετάρτη, δηλαδή την Τετάρτη πριν από την Καθαρή Δευτέρα.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Ρεπορτάζ: Πηνελόπη Μητρούλια

, ,

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος