Βουτιά του αμερικανικού αργού στο χαμηλότερο σημείο από τον Μάρτιο του 2009

Στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων 6 και πλέον ετών υποχώρησαν την Δευτέρα οι τιμές των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) στον αμερικανικό αργό λόγω προσδοκιών για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου.

Νέα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν ότι αυξήθηκε στις 670 την προηγούμενη εβδομάδα από 663 προηγουμένως ο αριθμός των μηχανών που αντλούν πετρέλαιο στις ΗΠΑ. Ο αριθμός δείχνει αύξηση το τελευταίο διάστημα αν και παραμένει σε χαμηλά επίπεδα συγκρινόμενος με τα 1,609 “πηγάδια” από τα οποία αντλείτο πετρέλαιο τον Οκτώβριο του 2014.

Η τιμή του συμβολαίου futures στο αργό για παράδοση τον Σεπτέμβριο υποχώρησε στα 43,99 δολάρια το βαρέλι ενδοσυνεδριακά-το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2009- πριν ανακάμψει προς τα 43,9 δολάρια στο χρηματιστήριο NYME.

Η τιμή του πετρελαίου Brent για παράδοση Οκτωβρίου υποχώρησε στα 48,24 δολάρια το βαρέλι-το χαμηλότερο σημείο από τον Μάρτιο του 2009- στο χρηματιστήριο ICE Futures Exchange στο Λονδίνο αλλά ανέκαμψε αργότερα στα 49,2 δολάρια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος