Κλιμακωτές εκπτώσεις στις εισφορές των αυτοαπασχολούμενων -ανάλογα με το εισόδημα- μελετά η κυβέρνηση, με τον γγ του υπουργείου Εργασίας να εκτιμά ότι θα βρεθεί λύση στο ζήτημα. Στο μεταξύ, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος βρέθηκε στις Βρυξέλλες, όπου ενημέρωσε εκτενώς την Ομάδα Εργασίας του Ευρωκοινοβουλίου για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.
Όσον αφορά τις βελτιώσεις, προτείνονται κλιμακωτές εκπτώσεις από 10% έως 40%. Το υπουργείο εκτιμά ότι για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ δεν θα υπάρξει επιβάρυνση σε σχέση με το ισχύον σύστημα.
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος μίλησε για “σκληρή διαπραγμάτευση” και ζήτησε τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Από την πλευρά του, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης τόνισε ότι είναι προς όφελος όλων των πλευρών η έγκαιρη ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.
Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Μ. Παπαδάκη
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος