Βαρίδι η Κίνα για τα ασιατικά χρηματιστήρια, πτώση για Τόκιο, Σαγκάη

Η μεγαλύτερη της αναμενόμενης υποχώρηση των κινεζικών εξαγωγών τον Φεβρουάριο επιβάρυνε το επενδυτικό κλίμα στα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, σύμφωνα με αναλυτές, με αποτέλεσμα να καταγράψουν απώλειες την Τετάρτη. Οι αγορές της Σαγκάη και του Τόκιο κατέγραψαν τις μεγαλύτερες.

Οι κινεζικές εξαγωγές μειώθηκαν 25,4% σε ετήσια βάση τον Φεβρουάριο λόγω της αποδυνάμωσης της ζήτησης για κινεζικά προϊόντα στο εξωτερικό και οι εισαγωγές συρρικνώθηκαν κατά 13,8% σε ετήσια βάση για 16ο συνεχόμενο μήνα, ενισχύοντας τις αμφιβολίες για την υγεία της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.

Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε 0,84% χαμηλότερα και ο γενικός δείκτης στο χρηματιστήριο της Σαγκάη 1,34% ενώ ο αυστραλιανός δείκτης S&P/ASX 200 έκλεισε με κέρδη 0,96%. Ο χρηματιστηριακός δείκτης Hang Seng ήταν ελαφρώς χαμηλότερα 0,11%.

Αν και οι τιμές του μαύρου χρυσού έχουν ενισχυθεί αρκετά το τελευταίο διάστημα, πολλοί αμφιβάλλουν κατά πόσο αντικατοπτρίζουν την ενίσχυση της ζήτησης λόγω καλύτερων προοπτικών της παγκόσμιας οικονομίας.

Η τιμή του συμβολαίου μπρέντ παράδοσης Μαίου κυμαινόταν λίγο κάτω από τα 40 δολάρια το βαρέλι και το συμβόλαιο αργού παράδοσης Απριλίου γύρω στα 36,7 δολάρια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος