Τζάκρη: Πρέπει να αναπτυχθεί η εφοδιαστική αλυσίδα για να βοηθήσει την οικονομία

Η Ελλάδα πρέπει να αναδειχθεί σε ανταγωνιστικό και ποιοτικό διαμετακομιστικό κόμβο της ΝΑ Ευρώπης ανέφερε η υφυπουργός Οικονομίας, Θεοδώρα Τζάκρη.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Εφοδιαστικής η κ. Τζάκρη τόνισε ότι η εφοδιαστική αλυσίδα θα πρέπει να αναπτυχθεί και να βοηθήσει ταυτόχρονα υποστηρικτικά την ανάπτυξη των υπόλοιπων τομέων της οικονομίας.

Η υφυπουργός αναφέρθηκε  στις στοχευμένες παρεμβάσεις για την εφοδιαστική αλυσίδα, που περιλαμβάνουν δράσεις όπως: Ενίσχυση δράσεων πιστοποίησης εταιρειών logistics βάσει διεθνών προτύπων, ανάπτυξη συνδυασμένων μεταφορών, ενίσχυση της ηλεκτρονικής ροής πληροφοριών logistics μεταξύ των εμπλεκόμενων στα logistics, ανάπτυξη κέντρων agrologistics προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας στην εφοδιαστική αλυσίδα, παρατηρητήριο Logistics και εθνική δομή στήριξης εξωστρέφειας.

Ο υφυπουργός Μεταφορών Παναγιώτης Σγουρίδης, τόνισε μεταξύ άλλων πως μέχρι τον Ιούλιο του 2016, θα ετοιμαστεί ένα γενικό σχέδιο για τις μεταφορές και την εφοδιαστική αλυσίδα (Master Plan), καθώς και ένα πιο εξειδικευμένο σχέδιο δράσης για την Εφοδιαστική (Action Plan) με τεχνική βοήθεια από την task force.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος