Ο Prem Watsa, o Wilbur Ross και ο John Paulson, τρείς από τους μεγαλύτερους ξένους επενδυτές στην Ελλάδα, θα αφιχθούν αύριο στην Αθήνα για συνομιλίες με κυβερνητικά στελέχη και στελέχη των επιχειρήσεων στις οποίες έχουν επενδύσει.
Ο ακριβής χρόνος άφιξης δεν έχει γίνει γνωστός αλλά οι τρείς ξένοι μεγαλοεπενδυτές αναμένονται αύριο απόγευμα με βράδυ στην Αθήνα σύμφωνα με άτομο που έχει γνώση του θέματος.
Oι τρείς μεγαλοεπενδυτές θα έχουν συναντήσεις και θα μιλήσουν σε στελέχη επιχειρήσεων στις οποίες έχουν επενδύσει τόσο κατ’ ιδίαν όσο και σε εκδηλώσεις που έχουν προγραμματισθεί.
Επίσης, θα διερευνήσουν τις κυβερνητικές προθέσεις σε θέματα που τους αφορούν και να στείλουν μήνυμα προς το εξωτερικό ότι η Ελλάδα, στην οποία έχουν τοποθετήσει συνολικά πάνω από 1 δισ. ευρώ σύμφωνα με εκτιμήσεις, είναι ελκυστικό μέρος για επενδύσεις.
Υπενθυμίζεται ότι η καναδική Fairfax του Prem Watsa κατέχει το 16%-16,5% των μετοχών της Eurobank ενώ κατέχει το 44% του μετοχικού κεφαλαίου στην εισηγμένη εταιρεία ακινήτων Grivalia. Σχετικά πρόσφατα, η καναδική εταιρεία συμφώνησε να αποκτήσει το 80% της ασφαλιστικής Eurolife ERB Insurance από την Eurobank.
Η Fairfax έχει επίσης μειοψηφικό ποσοστό στην εισηγμένη εταιρεία Μυτιληναίος ενώ είναι ιδιοκτήτης της Praktiker.
Σημειώνεται ότι οι τρείς μεγαλοεπενδυτές ελέγχουν πάνω από το 30% τoύ μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank.
Ο Wilbur Ross έχει αποκτήσει μειοψηφικές συμμετοχές σε τράπεζες ενώ τα funds του John Paulson έχουν αξιοσημείωτο, μειοψηφικό ποσοστό στη Τράπεζα Πειραιώς, στην Eurobank και στην Alpha Bank.
Ο κ. Paulson έκανε αισθητή την παρουσία του πριν λίγο καιρό όταν απέστειλε επιστολή προς το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) με αφορμή επικείμενη αλλαγή στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς.
Τα hedge funds του κ. Paulson είχαν έλθει στο προσκήνιο στη πρώτη φάση της ελληνικής κρίσης όταν δημοσιεύματα στον Τύπο τα ήθελαν να είναι επιθετικοί πωλητές ελληνικών ομολόγων.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος