Της Ευδοξίας Λυμπέρη – Λονδίνο
Με έσοδα 14,5 δις ευρώ την τουριστική σεζόν 2015, η οποία τυπικά κλείνει τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου, η χώρα μας αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς παγκοσμίως και αυτό επιβεβαιώνεται κάθε χρόνο στην παγκόσμια έκθεση τουρισμού στο Λονδίνο. Η χρονιά έκλεισε με αριθμό ρεκόρ στα έσοδα αλλά και στις αφίξεις τουριστών που έφτασαν τα 26 εκατομμύρια.


Η υπουργός Τουρισμού φάνηκε αισιόδοξη στο Λονδίνο ότι τη νέα χρόνια μπορούμε να περιμένουμε ένα νέο ρεκόρ αφίξεων για τη χώρα. Ήδη οι προκρατήσεις για το 2016 έως σήμερα σημειώνουν περίπου αύξηση 4% σε σχέση πέρσι. Η εικόνα ωστόσο, θα είναι πιο ξεκάθαρη τον Δεκέμβριο, όταν οι αεροπορικές εταιρίες θα ολοκληρώσουν τον προγραμματισμό τους, είπε ο Α. Ανδρεάδης πρόεδρος του Σ.Ε.Τ.Ε.

H Βρετανία είναι μία από τις σημαντικότερες αγορές για τον ελληνικό τουρισμό και απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι το 2015 υπήρχε αύξηση κατά 35% με 2,2 εκατομμύρια Βρετανούς τουρίστες να προτιμούν την χώρα μας. Η παγκόσμια έκθεση τουρισμού στο Λονδίνο προσελκύει περισσότερες από 30 χιλιάδες επιχειρήσεις γύρω από τον τουρισμό, και περισσότερους από 3,000 δημοσιογράφους, γεγονός που την καθιστά μία από τις πιο δημοφιλείς παγκοσμίως. Ο ελληνικός τουρισμός προωθείται από εβδομήντα συν-εκθέτες, περιφέρειες και επιχειρήσεις οι οποίοι συμμετέχουν στο ελληνικό περίπτερο. Η έκθεση ολοκληρώνεται την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου.
credits photos: Yiannis Katsaris
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος