Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) πρόσθεσε το κινεζικό νόμισμα γουάν στα νομίσματα που συνθέτουν τα αποθεματικά του, κάτι που επιδίωκε η Κίνα στη προσπάθειά της να αναβαθμίσει τον ρόλο της στη παγκόσμια οικονομία.
Απο την άλλη πλευρά, αναλυτές επεσήμαναν ότι η κίνηση του ΔΝΤ αποσκοπεί στην ενθάρρυνση της Κίνας να εφαρμόσει περισσότερες μεταρρυθμίσεις. Η Κίνα έχει ήδη προχωρήσει σε μια σειρά από ενέργειες προς την κατεύθυνση της απελευθέρωσης και εμβάθυνσης των χρηματοοικονομικών αγορών της.
Το κινεζικό γουάν προστίθεται στο δολάριο, το ευρώ, την στερλίνα και το γιέν στο καλάθι των αποθεματικών νομισμάτων του ΔΝΤ γνωστών ως τραβηχτικών δικαιωμάτων ή SDRs. (Special Drawing Rights)
Η απόφαση του ΔΝΤ, η οποία θα τεθεί σε ισχύ τον επόμενο Οκτώβριο, ίσως ενισχύσει την ζήτηση για το κινεζικό νόμισμα εκτιμούν διεθνείς αναλυτές.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος