Τη Δευτέρα νέες διαπραγματεύσεις με το κουαρτέτο – Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις (vid)

Τη Δευτέρα θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης – δανειστών, καθώς δεν επετεύχθη συμφωνία στις συνομιλίες που ολοκληρώθηκαν στις 2 τα ξημερώματα. Οι δύο πλευρές διέκοψαν τις συζητήσεις προκειμένου να μεταβούν στην Ουάσιγκτον για την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Στόχος, σύμφωνα με τον υπουργό Oικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, είναι να επιστρέψουν στην Αθήνα, για να κλείσουν τη συμφωνία. Νέο χρονικό ορόσημο είναι πλέον η συνεδρίαση του Eurogroup στις 22 Απριλίου.

“Υπήρχε πρόοδος σε πολλά μεγάλα θέματα αλλά επειδή υπάρχουν και πολλά μικρά, τα οποία δεν είχαμε καιρό να τα συζητήσουμε, δεν μπορούσαμε να καταλήξουμε σε συμφωνία επί τεχνικού επιπέδου, σε αυτή τη φάση”, είπε ο κ. Τσακαλώτος.

“Δεν υπήρξε αρκετός χρόνος για να καταλήξουμε σήμερα”, δήλωσε και ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Σημειώνεται ότι, τα θέματα που απασχόλησαν τις συζητήσεις ήταν το ασφαλιστικό, το δημοσιονομικό και τα «κόκκινα» δάνεια.
Αντίθετα, δεν ετέθησαν, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο, ζητήματα των υπουργείων Παιδείας και Δικαιοσύνης, όπως και του νέου Ταμείου αποκρατικοποιήσεων, ενώ ο υπουργός Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, που είχε προσέλθει στο κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων στον τομέα της ενέργειας, μετέθεσε χρονικά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Σχετική είδηση: Κρίσιμες διαπραγματεύσεις – Μάχη για δύο κείμενα συμφωνίας ενόψει της Συνόδου του ΔΝΤ (vid)

Πηγή: ΕΡΤ, Α’ Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος