Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) θα καταβάλλει τα χρήματα της συμμετοχής του στην ανακεφαλαιοποίηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς την Παρασκευή ή την επόμενη Δευτέρα ανέφερε στέλεχος του Ταμείου στο ert.gr.
To TXΣ εκτιμάται πως θα καταβάλλει συνολικά 2,72 δισ. ευρώ συνολικά στη τράπεζα. Εξ’αυτών 680 εκ. ευρώ θα κατευθυνθούν για την αγορά κοινών μετοχών και 2,02 δισ. ευρώ για την απόκτηση υπο αίρεση μετατρέψιμων ομολόγων, γνωστών ως CoCos.
Υπενθυμίζεται ότι τα CoCos μετατρέπονται σε κοινές μετοχές υπο προϋποθέσεις.
Το ΤΧΣ θα λάβει τα κεφάλαια που χρειάζεται για την συμμετοχή του στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕSM).
To Eurogroup έχει δώσει το πράσινο φως στον ESM για την εκταμίευση ποσού μέχρι 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. Ομως, η εκταμίευση θα γίνεται κατά περίπτωση ανάλογα με τις ανάγκες.
Το ΤΧΣ θα συμμετάσχει επίσης στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας προσφοράς
νέων μετοχών στους έλληνες επενδυτές ύψους 300 εκ. ευρώ. Το ΤΧΣ εκτιμάται πως θα τοποθετήσει περίπου 2,9 δισ. ευρώ συνολικά στην Εθνική Τράπεζα.
Κυβερνητικές πηγές εκτιμούν πως θα χρειασθούν λιγότερα από 6 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος