Στουρνάρας: Να επισπευθούν οι διαδικασίες για την διαχείριση των κόκκινων δανείων

Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και το πλαίσιο αδειοδότησης των εταιρειών διαχείρισης προβληματικών δανείων συζήτησαν ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Γιάννης Στουρνάρας και κορυφαία στελέχη των συστημικών τραπεζών κατά την σημερινή τους συνάντηση.

Ο κ. Στουρνάρας ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την διαχείριση των κόκκινων δανείων και ενημέρωσε τους τραπεζίτες για το νέο πλαίσιο αδειοδότησης και λειτουργίας των εταιρειών διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων σύμφωνα με άτομο που ήταν παρόν στη συνάντηση.

Η Πράξη του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος που θα προσδιορίζει το πλαίσιο αδειοδότησης των ανωτέρω εταιρειών αναμένεται να εκδοθεί μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Επίσης, για τον καλύτερο συντονισμό των εμπλεκόμενων αρχών, δηλαδή της Τράπεζας της Ελλάδος και του ΤΧΣ (Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας), στη συνάντηση τέθηκαν τα όρια των αρμοδιοτήτων τους στο θέμα της διαχείρισης των προβληματικών δανείων.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης οι στόχοι ανάκτησης μη εξυπηρετούμενων δανείων που θα αποτελέσουν τους δείκτες αναφοράς για την αξιολόγησή τους ανα τρίμηνο την επόμενη τριετία.

Η Τράπεζα της Ελλάδος έδωσε στις τράπεζες ένα αναλυτικό ερωτηματολόγιο την περασμένη εβδομάδα για να δηλώσουν αναλυτικά στοιχεία στοχοθέτησης, π.χ. επιδιωκόμενες εισπράξεις από πώληση εξασφαλίσεων, χαρτοφυλακίου δανείων σε άλλους, έσοδα από τόκους κ.τ.λ.

Ακόμη, οι τράπεζες καλούνται να δώσουν αναλυτικά στοιχεία για τα δάνεια που δεν εξυπηρετούνται για πάνω από 24 μήνες, π.χ. πόσα από αυτά έχουν καταγγελθεί κ.τ.λ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος