Στο 1,06 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα στο 5μηνο

Στα 1,065 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προυπολογισμού στο πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μαΐου σε ταμειακή βάση από 1,057 δισ. σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014 σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτά τα στοιχεία διαφέρουν συχνά από τα αντίστοιχα του υπουργείου Οικονομικών που υπολογίζονται σε διαφορετική λογιστική βάση.

Σύμφωνα με την ΤτΕ, την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2015 το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 1.703 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 1.875 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2014. Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 16.286 εκατ. ευρώ, από 18.129 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται 55 εκατ. ευρώ από τη μεταφορά των αποδόσεων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από την Τράπεζα της Ελλάδος. Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, διαμορφώθηκαν σε 18.451 εκατ. ευρώ, από 20.210 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2014.

Το δημόσιο κατέβαλε 3 δισ. ευρώ για τόκους έναντι 2,7 δισ. ευρω το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος