Αισιόδοξα μηνύματα για την τελική φάση της αξιολόγησης συνεχίζουν να φτάνουν από τις Βρυξέλλες, λίγες μέρες πριν την επανέναρξη των επαφών με τους θεσμούς στην Αθήνα.
Ο πρόεδρος της αντιπροσωπείας της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, μάλιστα εκτίμησε ότι οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν πολύ σύντομα.
Ισχυρό όπλο στα χέρια της ελληνικής πλευράς αποτελούν τα στοιχεία που έστειλε η ΕΛΣΤΑΤ στις Βρυξέλλες και τα οποία δείχνουν πρωτογενές πλεόνασμα 2% ΑΕΠ την περσινή χρονιά, αντί για έλλειμμα 0,25% που προβλεπόταν αρχικά.
Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με τη χαμηλότερη ύφεση, περιορίζει τα μέτρα της επόμενης τριετίας κατά 830 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, το κρίσιμο ζήτημα είναι το κατά πόσο θα υποχωρήσει τελικά από τις ακραίες θέσεις του το ΔΝΤ και θα δεχτεί τις εισηγήσεις των ευρωπαϊκών θεσμών.
Λίγα 24ωρα πριν την επιστροφή του κουαρτέτου, το οικονομικό επιτελείο χαρακτηρίζει θετικό το κλίμα σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων και εκτιμά ότι αντίστοιχη θα είναι η εικόνα και στη συνεδρίαση του Euroworking Group την Παρασκευή, ώστε ν’ ανοίξει ο δρόμος για ολοκλήρωση της αξιολόγησης μέχρι το Eurogroup τις 22 Απριλίου.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος