Στην Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα – (vid)

Ψηφίζονται το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής τα συμπληρωματικά προαπαιτούμενα μέτρα, που θα ανοίξουν το δρόμο για την εκταμίευση των 2+10 δισ. ευρώ. Η αντιπαράθεση στην Ολομέλεια συνεχίστηκε και σήμερα, τόσο για το κατ’ επείγον της διαδικασίας, όσο και για άρθρα που αφορούν στην πρώτη κατοικία, και στο κρασί. Ονομαστική ψηφοφορία ζήτησε το ΚΚΕ.

Η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι στο επίκεντρο των τοποθετήσεων των βουλευτών με την κυβέρνηση να κάνει λόγο για πλήρη προστασία των αδύναμων κοινωνικών ομάδων πληθυσμού. Αντιθέτως η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι περιορίζεται πλέον δραματικά.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται και στη διάταξη που αφορά τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο κρασί, για την οποία έχουν εκφράσει προβληματισμό και βουλευτές της συγκυβέρνησης, ενώ το ΚΚΕ έχει καταθέσει αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία.

Ο  αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών  Τρύφων Αλεξιάδης  έχει ανακοινώσει  την επανεξέταση του φόρου στο κρασί από την κυβέρνηση και την παρουσίαση νέας πρότασης, χωρίς ωστόσο να δώσεις περισσότερες διευκρινήσεις.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπέλυσαν δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για τα προαπαιτούμενα ενώ μετά από τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων για τον φόρο στο κρασί, ως ένα από τα ισοδύναμα για το 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Δριμεία ήταν και η κριτική που ασκήθηκε από τα κόμματα και στο θέμα της ρύθμισης των κόκκινων δανείων.

Την αντίθεσή τους με τις διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια, το κρασί και το φάρμακο, διατύπωσαν κατά τις τοποθετήσεις τους κατά την ακρόασή τους στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών και οι αρμόδιοι φορείς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος