Σταθεροποιητικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου

Οι τιμές του μαύρου χρυσού έδειχναν τάσεις σταθεροποίησης την Τετάρτη στις ασιατικές αγορές μετά από δύο μέρες πτώσης που ξένοι αναλυτές απέδιδαν στην αύξηση της προσφοράς πετρελαίου στη Μέση Ανατολή και την επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης.

Η τιμή του συμβολαίου του πετρελαίου τύπου μπρέντ παράδοσης Ιουλίου ήταν κοντά στο επίπεδο κλεισίματος των 44,98 δολαρίων ενώ η τιμή του συμβολαίου του αμερικανικού αργού παράδοσης Ιουνίου ήταν 0.25% υψηλότερα στα 43,76 δολάρια.

Η τιμή του μπρέντ είχε υποχωρήσει 7% και του αμερικανικού αργού σχεδόν 5% από τα επίπεδα Απριλίου σύμφωνα με το Ρώυτερς.

“Οι μεγάλες αγορές της Ασίας συνεχίζουν να απογοητεύουν: η Ιαπωνία βυθίσθηκε κι άλλο, η Κίνα υποχώρησε ξανά και η Ινδία διολίσθησε, δήλωσε ο Frederic Neumann της τράπεζας HSBC στο Hong Kong, προσθέτοντας ότι οι εξαγωγές έχουν “κολλήσει κάτω από την επιφάνεια του νερού” και “η τοπική ζήτηση ταλαντεύεται.

Εν τω μεταξύ η αμερικανική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό μικρότερο από 3% για 11η συνεχόμενη χρονιά.

Από την άλλη πλευρά, η αμερικανική παραγωγή πετρελαίου έχει υποχωρήσει στα 8,9 εκ. βαρέλια την ημέρα από 9,6 εκ. και πλέον το περασμένο καλοκαίρι, γεγονός που λειτουργεί υπέρ της στήριξης των τιμών του μαύρου χρυσού.

Η BMI Research εκτιμά ότι η τιμή του μαύρου χρυσού θα ξεπεράσει τα 50 δολάρια το βαρέλι καθώς τα αποθέματα πετρελαίου του ΟΠΕΚ θα μειώνονται.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος