Σταθάκης: Θέλουμε μια μακρά μεταβατική περίοδο σε κάποιες κατηγορίες “κόκκινων” δανείων

Φρένο στη πώληση ορισμένων κατηγοριών μη εξυπηρετούμενων δανείων θέλει να βάλλει η κυβέρνηση μέσω μιας μακράς μεταβατικής περιόδου δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης στο Bloomberg.

Η θέση της κυβέρνησης είναι πως έχουμε ήδη ανοίξει το 50% της αγοράς των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Θέλουμε να υπάρξει μια μακρά μεταβατική περίοδος για τις ευαίσθητες κατηγορίες, όπως τα στεγαστικά, τα μικρά καταναλωτικά δάνεια, καθώς και τα δάνεια προς μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ανέφερε ο κ. Σταθάκης.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές αναφορικά με μια σειρά ενεργειών που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, τονίζει το Bloomberg.

Αναφορικά με τις πωλήσεις των “κόκκινων” δανείων, η τελευταία συμφωνία προβλέπει την προστασία ευάλωτων νοικοκυριών, όμως το εύρος των περιορισμών παραμένει θέμα στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις με το κουαρτέτο.

Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, διαπραγματευόμαστε, συμπλήρωσε ο υπουργός.

Ενα από τα θέματα που εκκρεμούν είναι η φορολόγηση εκείνων που αγοράζουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια με την κυβέρνηση να επιθυμεί όπως έχουν ίδια φορολογική μεταχείριση με τις τράπεζες.

Ο κ. Σταθάκης δήλωσε πως δεν είναι προς το συμφέρον κανενός να παραταθεί η αξιολόγηση.

Ήρθε η ώρα να κάτσουμε γύρω από ένα τραπέζι και, μέσα σε λίγες εβδομάδες, να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση, τόνισε ο ίδιος.

Ο υπουργός Οικονομίας απέρριψε τις εικασίες περί πρόωρων εκλογών και τόνισε πως δεν βλέπει σενάριο πολιτικής αστάθειας.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το κλίμα στην ελληνική αγορά θα βελτιωθεί μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και η οικονομία θα ανακάμψει το δεύτερο μισό του 2016.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος