S&P: Υποβάθμισε την Ελλάδα σε «CCC-» με αρνητική προοπτική

Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s υποβάθμισε το κρατικό αξιόχρεο της Ελλάδας σε CCC- από CCC, με αρνητική προοπτική, εκτιμώντας ότι η πιθανότητα η Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη είναι πλέον 50%.

Ο S&P ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ελλείψει μιας μεταβολής των συνθηκών προς το καλύτερο, κάτι που δεν αναμένει να συμβεί, η Ελλάδα θα αθετήσει τις πληρωμές του χρέους της προς ιδιώτες επενδυτές μέσα στους επόμενους έξι μήνες.

Στο μεταξύ, ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings υποβάθμισε το αξιόχρεο 4 ελληνικών τραπεζών, μειώνοντάς το στη βαθμίδα της «μερικής χρεοκοπίας» (Restricted Default, RD) μετά την επιβολή ελέγχων στις κινήσεις κεφαλαίων.

Πηγή: Α’ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος