Συνάντηση Στουρνάρα, Τσακαλώτου για διαπραγματεύσεις, τράπεζες

Συνάντηση στην Τράπεζα της Ελλάδος είχαν σήμερα το πρωί ο Διοικητής κ. Γιάννης Στουρνάρας και ο συντονιστής της Ομάδας Διαπραγμάτευσης και Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Στη συνάντηση, που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, διαπιστώθηκαν συγκλίσεις στα θέματα που συζητήθηκαν, τα οποία ήταν η πορεία των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων, καθώς και η κατάσταση του τραπεζικού συστήματος.

Διαπιστώθηκε και από τις δυο πλευρές, όπως άλλωστε αναφέρθηκε στην προχθεσινή Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζα της Ελλάδος, ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες να βρεθεί κοινός τόπος με τους εταίρους και η απόσταση που απομένει να διανυθεί δεν είναι μεγάλη.

Αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί εντατικά τις επόμενες ημέρες και βεβαίως στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος επιβεβαίωσε τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος, που διασφαλίζεται πλήρως από τις κοινές δράσεις τόσο της Τράπεζας της Ελλάδος όσο και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος