Συνάντηση Π. Σκουρλέτη με τον υπουργό Οικονομικών Υποθέσεων της Ολλανδίας

Τους άξονες της ενεργειακής πολιτικής της κυβέρνησης στους τομείς των αγωγών φυσικού αερίου, των ηλεκτρικών διασυνδέσεων, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας καθώς και τον ρόλο του Κράτους ως εγγυητή στο τομέα της ενεργειακής ασφάλειας και προμήθειας παρουσίασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης στον υπουργό Οικονομικών Υποθέσεων της Ολλανδίας Χενκ Καμπ με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει της Ολλανδικής προεδρίας της ΕΕ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016. Ο κ. Καμπ ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για την ενεργειακή πολιτική της Ελλάδας, τις προτεραιότητές της και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ενεργειακό τοπίο αυτή την περίοδο, ενώ επεσήμανε ότι η ολλανδική Προεδρία θα ασχοληθεί εκτενώς με τα ενεργειακά ζητήματα.

O κ. Καμπ συναντήθηκε και με τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους συμφωνήθηκε συνεργασία Ελλάδας-Ολλανδίας για την ανάπτυξη της καινοτομίας και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, προκειμένου να επιταχυνθεί η ολοκλήρωση της ενιαίας αγοράς σ’ αυτό τον τομέα.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να υπάρξει στενή συνεργασία στο παραπάνω πεδίο, στην προώθηση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας (ICT) και τη διασύνδεση της έρευνας με την ανάπτυξη προϊόντων, καθώς και στην θεσμική οργάνωση του κλάδου της οικονομίας διαμοιρασμού (sharingeconomy), όπου η ολλανδική προεδρία θέλει να προωθήσει την ανάπτυξη κοινοτικού κανονιστικού πλαισίου. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν, τέλος, στην αναγκαιότητα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο περιβάλλον της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος