Σαπέν: Ανάγκη για νέο Eurogroup πριν τη Δευτέρα

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συνεδριάσουν ξανά πριν από τη σύνοδο κορυφής της Δευτέρας, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal. «Μία σύνοδος κορυφής, όπως αυτή, προετοιμάζεται από τους υπουργούς Οικονομικών, επομένως θα συνεδριάσει το Eurogroup για να την προετοιμάσει», δήλωσε ο Υπουργός. Την είδηση περί έκτακτης σύγκλησης Eurogroup δεν επιβεβαιώνουν πηγές της ευρωζώνης.

Στις δηλώσεις του στη Wall Street Journal ο Μισέλ Σαπέν αναφερόμενος στην προεργασία που πρέπει να γίνει σε τεχνικό επίπεδο από τους θεσμούς, καθώς επίσης και από την Ελλάδα τόνισε ότι «πάνω σε αυτή θα βασιστούμε για να μπορέσουμε τη Δευτέρα να ξεκλειδώσουμε μια αξιόπιστη, ισχυρή και βιώσιμη συμφωνία».

Εκτίμησε δε ότι οι διαφορές που χωρίζουν την Ελλάδα και τους δανειστές έχουν συρρικνωθεί τις τελευταίες εβδομάδες και μπορούν να υπερκεραστούν και κατέληξε λέγοντας ότι «τις επόμενες ημέρες πρέπει να βρεθεί μια επωφελής λύση για την Ελλάδα και για όλους».

Το δημοσίευμα της Wall Street Journal αναφέρει επίσης δήλωση του Προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ σχετικά με τα δημοσιονομικά μέτρα που έχουν ζητήσει από την Ελλάδα οι πιστωτές της, κυρίως μειώσεις των δαπανών για συντάξεις και αυξήσεις στον ΦΠΑ: «Αυτά δεν είναι δημοφιλή μέτρα, δεν θα είναι εύκολο να ληφθούν και το μεγάλο ερώτημα είναι αν η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να τα λάβει», δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας: «Και αν δεν είναι έτοιμοι να το κάνουν, τότε αναλαμβάνουν έναν μεγάλο, μεγάλο κίνδυνο για το μέλλον της Ελλάδας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος