Ρέντσι: Αφορολόγητη η πρώτη κατοικία εκτός επαύλεων και κάστρων

Ο Ματέο Ρέντσι έκανε γνωστή την απόφασή του να διατηρήσει τον φόρο πρώτης κατοικίας για όσους έχουν στην ιδιοκτησία τους επαύλεις και κάστρα, σε όλες τις περιφέρειες της Ιταλίας.

Αρχικά ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει τη συνολική κατάργηση του συγκεκριμένου φόρου, χωρίς καμία εξαίρεση, ώστε τα έσοδα από τον φόρο αυτόν να συμβάλουν ουσιαστικά στην ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας.

Η κατάργηση αυτή όμως είχε προκαλέσει κριτικές από μέρους των ιταλικών συνδικάτων, του κόμματος Αριστερά και Ελευθερία και από το κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο, με την λογική ότι μια τέτοια προσέγγιση ευνοεί τους πλούσιους έναντι των χαμηλοεισοδηματιών και της μεσαίας τάξης.

Ο Ρέντσι ανακοίνωσε την «διορθωτική παρέμβαση» αφήνοντας παράλληλα να διαρρεύσει ότι έως τώρα το μέτρο δεν είχε λάβει οριστική μορφή και συνεπώς εξετάζονταν διάφορες πιθανότητες και εναλλακτικές.

«Η κίνηση αυτή φυσικά μας ικανοποιεί. Προφανώς τα μέτρα και ο δημόσιος προϋπολογισμός γράφονται από την κυβέρνηση Ρέντσι με μολύβι και όχι με στιλό για να μπορούν να διορθώνονται», σχολίασε ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι, πρώην επικεφαλής του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος και νυν μέλος της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα πάντως με τον ιταλικό Τύπο, οι αρχικές αντιρρήσεις υψηλόβαθμων στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την κατάργηση του φόρου πρώτης κατοικίας από την κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι φαίνεται να έχουν περιορισθεί σημαντικά και είναι πιθανόν να μετατραπούν μόνον σε απλές συμβουλές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος