Πιο φειδωλές οι τράπεζες στη χορήγηση εταιρικών δανείων το 2ο τρίμηνο

Πιο αυστηρά κριτήρια χορήγησης επιχειρηματικών δανείων εφάρμοσαν οι ελληνικές τράπεζες το 2ο τρίμηνο του 2015, ενώ άφησαν σχεδόν αμετάβλητα τα κριτήρια χορήγησης προς τα νοικοκυριά, σύμφωνα με την έρευνα τραπεζικών δανείων της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ).

Η ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος έχει ως εξής:

Δάνεια προς μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις

Το β΄τρίμηνο του 2015, τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις (ΜΧΕ) έγιναν πιο αυστηρά σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του 2015, εξαιτίας των συνθηκών ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες και των δυσκολιών πρόσβασής τους στις αγορές χρήματος. Επιπλέον, τα κριτήρια αναμένεται να γίνουν πιο αυστηρά και κατά τη διάρκεια του επόμενου τριμήνου.

Η ζήτηση για δάνεια από τις ΜΧΕ ήταν μειωμένη κατά τη διάρκεια του β΄ τριμήνου του 2015, παρά τις αυξημένες χρηματοδοτικές ανάγκες των επιχειρήσεων για αναδιάρθρωση του χρέους τους. Η ζήτηση για δάνεια από τις ΜΧΕ αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω κατά τη διάρκεια του γ΄ τριμήνου του 2015.

Οι όροι χορήγησης δανείων προς ΜΧΕ έγιναν επίσης πιο αυστηροί κατά τη διάρκεια του β΄ τριμήνου του 2015, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Δάνεια προς νοικοκυριά

Το β΄ τρίμηνο του 2015, τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς νοικοκυριά παρέμειναν αμετάβλητα σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του 2015 και αναμένεται να παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο και κατά τη διάρκεια του γ΄ τριμήνου του 2015.

Η ζήτηση για στεγαστικά δάνεια παρέμεινε αμετάβλητη κατά τη διάρκεια του β΄ τριμήνου του 2015, ενώ αναμένεται να μειωθεί ως έναν βαθμό κατά τη διάρκεια του επόμενου τριμήνου. Η ζήτηση για καταναλωτικά δάνεια μειώθηκε ως έναν βαθμό και αναμένεται περαιτέρω μείωση και κατά τη διάρκεια του γ΄ τριμήνου 2015.

Οι όροι χορήγησης δανείων προς νοικοκυριά παρέμειναν κατά βάση αμετάβλητοι.

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ-1

Πιστοδοτικά κριτήρια (μέσος όρος)

Πιο φειδωλές οι τράπεζες στη χορήγηση εταιρικών δανείων το 2ο τρίμηνο

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ-2

Ζήτηση (μέσος όρος)

Πιο φειδωλές οι τράπεζες στη χορήγηση εταιρικών δανείων το 2ο τρίμηνο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος