Παρέμβαση της Κ. Τ. Κίνας καθησυχάζει τις αγορές σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Τριγμούς στην παγκόσμια οικονομία, συνεχίζει να προκαλεί η πτώση των μετοχών του Χρηματιστηρίου της Κίνας, ωστόσο Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια και Wall Street, δείχνουν να ανακάμπτουν μετά την πτώση της Δευτέρας.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τη μεγάλη πτώση της χρηματιστηριακής αγοράς και το βάθεμα της οικονομικής επιβράδυνσης, μείωσε το βασικό επιτόκιο χορηγήσεων – για πέμπτη φορά από τον Νοέμβριο – αλλά και το ποσό των υποχρεωτικών διαθεσίμων που πρέπει να τηρούν οι τράπεζες.

Το επιτόκιο χορηγήσεων μειώνεται κατά 25 μονάδες βάσης (ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας) στο 4,6% όπως και το επιτόκιο καταθέσεων στο 1,75%.

Η ελεύθερη πτώση των μετοχών της Ασίας συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα, ωστόσο η κίνηση της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας, έδωσε ώθηση στις αγορές σε Ευρώπη και ΗΠΑ, οι οποίες δείχνουν να ανακάμπτουν εντυπωσιακά μετά την «Μαύρη Δευτέρα».

Σε μια προσπάθεια κατευνασμού των αφγορών, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε την Τρίτη πεπεισμένος για την ικανότητα της Κίνας να ξεπεράσει τη χρηματοπιστωτική κρίση και παράλληλα κάλεσε το Πεκίνο να «αναλάβει όλες τις ευθύνες του στην παγκόσμια διακυβέρνηση», προσαρμόζοντας τις κεφαλαιαγορές της, και την ανάπτυξή της στο επίπεδο εφικτών στόχων.
Παράλληλα στη Μαδρίτη, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι δήλωσε πως η μεταβλητότητα στις αγορές προκλήθηκε από την Κίνα δεν θα επηρεάσει τις προβλέψεις για την ανεργία και την ανάπτυξη στη χώρα του.

Οι φόβοι για την υγεία της κινεζικής οικονομίας και για τις επιπτώσεις της ύφεσης στην παγκόσμια ανάπτυξη προκάλεσαν την Δευτέρα, μαύρη ημέρα για την οικονομία, κατάρρευση των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών αγορών, με απώλειες που θύμισαν τις χειρότερες ημέρες της κρίσης του 2008.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος