Παρατείνεται η διαδικασία υποβολής προτάσεων για τα Ευρωπαϊκά και τα Ελληνικά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ) ανακοινώνει την παράταση έως και την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016 της Α’ φάσης για την υποβολή προτάσεων, τόσο για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσο και για τα Ελληνικά Βραβεία Περιβάλλοντος.Κατά την Α’ φάση οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν απλή περίληψη της πρότασής τους και προκρίνονται στη Β’ φάση μετά από πρόταση της Επιτροπής Αξιολόγησης των Βραβείων.

Οι δύο διαγωνισμοί, οι οποίοι τελούν υπό την αιγίδα των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, απευθύνονται σε εταιρείες, οργανισμούς, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς με έδρα την Ελλάδα και διοργανώνονται κάθε δύο χρόνια.

Παρατείνεται η διαδικασία υποβολής προτάσεων για τα Ευρωπαϊκά και τα Ελληνικά Βραβεία Επιχειρήσεων για το ΠεριβάλλονΟι 4 κύριες κατηγορίες των Ευρωπαϊκών Βραβείων (European Business Awards for the Environment) είναι οι ακόλουθες.

  1. Βραβείο Οργάνωσης & Διοίκησης (Management Award)
  2. Βραβείο Προϊόντος & Υπηρεσιών (Products & Services Award)
  3. Βραβείο Διεργασίας (Process Award)
  4. Βραβείο Διεθνούς Επιχειρηματικής Συνεργασίας (International Business Cooperation Award)

Υποκατηγορία: Βραβείο Επιχειρηματικότητας & Βιοποικιλότητας (Business & Biodiversity Award)
Όσες εταιρείες διακριθούν σε αυτά τα Βραβεία διαγωνίζονται στη συνέχεια σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο με βραβευθείσες εταιρείες άλλων χωρών της Γηραιάς Ηπείρου.

Παρατείνεται η διαδικασία υποβολής προτάσεων για τα Ευρωπαϊκά και τα Ελληνικά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον

Στον δεύτερο θεσμό, στα Ελληνικά Βραβεία για το Περιβάλλον, θα βραβευθούν Φορείς, Οργανισμοί, Επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και οι οργανισμοί αυτών, όπως ΦΟΔΣΑ, Σύνδεσμοι και οι επιχειρήσεις Δήμων και Περιφερειών. Οι κατηγορίες των βραβείων αυτών είναι οι ακόλουθες.

  1. Βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης
  2. Βραβείο Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α και Β βαθμού

Η Επιτροπή Αξιολόγησης των Βραβείων, η οποία ακολουθεί τις αυστηρές οδηγίες της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Environment), αποτελείται από εκπροσώπους των αρμόδιων Υπουργείων, μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας, Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, Συνδέσμων του επιχειρηματικού τομέα με αποδεδειγμένη εμπειρία σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης. Τα ονόματα και οι ιδιότητες των μελών της Επιτροπής θα ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των προτάσεων.

Παρατείνεται η διαδικασία υποβολής προτάσεων για τα Ευρωπαϊκά και τα Ελληνικά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον

Όλα τα απαιτούμενα έντυπα συμμετοχής αλλά και πληροφορίες για τους δύο διαγωνισμούς είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΕΠΠΕ (www.paseppe.gr). Μπορείτε επίσης να επικοινωνείτε με τον Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου κ. Αντώνη Παπαδάκη, στα τηλ. 2117156321, 6944518734 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@paseppe.gr. Τέλος, πληροφορίες θα βρείτε και στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εδώ.

Χορηγός Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Α.Ε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος