Σήμερα είναι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για την απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού στον ΟΛΠ μετά από δυο παρατάσεις.
Η κινεζική Cosco, η δανέζικη APM Terminals και η φιλιπινέζικη ICTS φέρονται πρόθυμες να υποβάλλουν προσφορές για το 51% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ που θα μπορούσε να ανέλθει στο 67% σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο.
Πέραν από το εφάπαξ τίμημα, ο πλειοδότης υποχρεούται να υλοποιήσει επενδύσεις ύψους 300 εκατ. ευρώ. Δημοσίευμα της Wall Street Journal ήθελε τους κινέζους να προσφέρουν 400 εκ. ευρώ για το πλειοψηφικό ποσοστό. H Cosco διαχειρίζεται ήδη δυο προβλήτες του ΟΛΠ.
Οι προσφορές αναμένεται να ανοίξουν το επόμενο διάστημα, πιθανόν στις αρχές του 2016.
Σημειώνεται ότι οι εποπτικές και διοικητικές αρμοδιότητες του ΟΛΠ θα μεταφερθούν στην ανεξάρτητη αρχή εποπτείας των λιμένων που δεν είναι ακόμη ενεργή.
Η πώληση του πλειοψηφικού ποσοστού στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΛΠ έρχεται μετά την πρόσφατη υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων με ελληνογερμανικό κονσόρτσιουμ υπο την Fraport.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος