Ντάισελμπλουμ: Το “όχι” δεν σημαίνει κατ’ανάγκη Grexit

Η ιστοσελίδα της εφημερίδας Algemeen Dagblad, υπό τον τίτλο «Δεν υπάρχει θέση στην ευρωζώνη για την Ελλάδα με το «όχι»», αναφέρει τα εξής: Αν οι Έλληνες αποφασίσoυν κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος της Κυριακής εναντίον του ευρωπαϊκού σχεδίου διάσωσης, δεν υπάρχει «θέση στη ζώνη του ευρώ» για την Ελλάδα.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισλεμπλουμ την Πέμπτη, στο ολλανδικό κοινοβούλιο. Είπε, επίσης, ότι ένα «όχι» θα φέρει τους Έλληνες σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Ένα «ναι» προσφέρει περισσότερη «προοπτική» για συζήτηση. Αν κερδίσει το στρατόπεδο του «όχι», αυτό δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη «Grexit».

Ο Ντάισελμπλουμ έχει δείξει ότι ένα «ΟΧΙ» δεν θα οδηγήσει σε ένα καλύτερο πακέτο βοήθειας. «Ένα πράγμα πρέπει να γνωρίζουν οι Έλληνες: Είναι ψευδαίσθηση να πιστεύουν ότι θα πετύχουν μια καλύτερη συμφωνία, εάν ψηφίσουν «όχι» στο δημοψήφισμα».

«Η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης ότι το μέλλον της χώρας θα είναι πολύ πιο εύκολο με το «όχι» στο δημοψήφισμα, δεν είναι μία τίμια ιστορία για τον Έλληνα ψηφοφόρο», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος