Νέα πτώση 4,77% στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Οι ενδείξεις αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους εταίρους-πιστωτές ενέτεινε τις ρευστοποιήσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών, οδηγώντας τον Γενικό Δείκτη λίγο πιο πάνω από το χαμηλό έτους με μοχλό τον τραπεζικό δείκτη. Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν επίσης τα ελληνικά ομόλογα.

Το κλίμα έχει επιβαρυνθεί από δημοσιεύματα στο ξένο Τύπο και δηλώσεις αξιωματούχων που επισείουν τον κίνδυνο χρεοκοπίας σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία.

Ο Γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών έκλεισε με απώλειες 4,77% στις 703,05 μονάδες με τον συναλλακτικό τζίρο να διαμορφώνεται στα 105 εκ. ευρώ. Ο βασικός δείκτης θα είχε χάσει τις 700 μονάδες αν η μετοχή της Coca Cola HBC δεν έκλεινε με κέρδη 0,20% σύμφωνα με αναλυτές. Το χαμηλό έτους ήταν οι 691,43 μονάδες στις 22 Απριλίου.

Απο τις δεικτοβαρείς μετοχές, η μετοχή της Alpha Bank έκλεισε με απώλειες 9,54% στα 0,237 ευρώ, η μετοχής της Εθνικής με 10,91%, της Πειραιώς με 9,97%, της Eurobank σε ποσοστό 4,10%, του ΟΤΕ 9,15%, του ΟΠΑΠ 3,5%, της Μότορ Οιλ 8,53%, της ΕΧΑΕ 8,79%. Η μοναδική μετοχή του δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης που διασώθηκε ήταν της Grivalia Properties με κέρδη 0,83%.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν επίσης τα ελληνικά ομόλογα με την απόδοση του 2ετούς χρεογράφου να φτάνει μια ανάσα από το 30%, το υψηλότερο επίπεδο από την έκδοσή του πέρυσι το καλοκαίρι. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου πήρε επίσης την ανηφόρα, φθάνοντας το 12,96%.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος