Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες – Αναδρομική ισχύ από το Μάιο του 2015 (vid)

Τριάντα δύο διαφορετικά κλιμάκια και μειώσεις σχεδόν στο σύνολο των τιμών ζώνης σε όλη την Ελλάδα από 5% έως 21% περιλαμβάνει η υπουργική απόφαση για τις νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.

Σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας μπορεί να αγοράσει κάποιος ένα διαμέρισμα και να πληρώσει για φόρο μεταβίβασης σχεδόν τα μισά λεφτά από όσα έδωσε για να το πάρει. Κι αυτό γιατί η αντικειμενική τιμή με την οποία υπολογίζεται ο φόρος είναι τριπλάσια και τετραπλάσια της αγοραίας.

Σ΄ αυτές τις περιοχές οι αντικειμενικές τιμές αναμένεται να πέσουν 200 με 250 ευρώ το τετραγωνικό. Ο νέος τιμοκατάλογος της Εφορίας

Με αναδρομική ισχύ από τον Μάιο του 2015 οδηγεί σε επαναυπολογισμό φόρων μεταβίβασης, γονικών παροχών, κληρονομιών, δωρεών, επιδόματων, επιδοτήσεις, τεκμαρτό εισόδημα, ΤΑΠ, δημοτικά τέλη, τέλη Κτηματολογίου, πολεοδομικά πρόστιμα, πρόστιμα νομιμοποίησης αυθαιρέτων, εισφορές για εντάξεις στο σχέδιο πόλης, ελάχιστο κόστος οικοδομής.

Παρασάγγας απέχουν από τις αντικειμενικές και οι εμπορικές τιμές στα ακριβά προάστια, στα οποία οι μειώσεις δεν θα ξεπεράσουν το 5,5% και σε ορισμένες περιπτώσεις θα μείνουν αμετάβλητες.

Στις περισσότερες περιοχές των βορείων και προαστίων οι ακριβότερες αγορές έχουν οροφή τις 150 με 200.000 ευρώ

Το 70% των διαμερισμάτων που πωλούνται είναι 10ετιας και ανω και οσοι τα πουλούν περιμένουν απο 9 έως 18 μήνες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των κτηματομεσιτών προς αναζήτηση αγοραστών βρίσκονται αυτήν την περίοδο περισσότεροι από 250.000 ιδιοκτήτες ακινήτων.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ-1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΙΚΟΣ ΓΡΥΛΛΑΚΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος