Μικτές τάσεις επικρατούν στις ασιατικές αγορές, πτώση των κινεζικών εισαγωγών

Πτωτικά κινούνταν τα χρηματιστήρια της Κίνας και της Ιαπωνίας αλλά ανοδικά της Αυστραλίας και του Χόνγκ-Κόνγκ την Τρίτη μετά την δημοσιοποίηση νέων στοιχείων που έδειξαν μείωση των κινεζικών εισαγωγών.

Ο δείκτης Nikkei 225 στο Τόκυο έφθασε να υποχωρεί 2,3% και ο δείκτης Shanghai Composite περισσότερο από 2% σε ένα σημείο, πριν περιορίσει την πτώση σε 1%. Ο δείκτης S & P / ASX 200 της Αυστραλίας κέρδιζε, ωστόσο, 1,38%.

Στην Κίνα, οι εξαγωγές υποχώρησαν 6,1% τον Αύγουστο και οι εισαγωγές 14,3% έναντι αναμενόμενης μείωσης 8,2%. Το εμπορικό πλεόνασμα ανήλθε σε 60,24 δισ. δολάρια δηλαδή υψηλότερο του αναμενομένου 48,2 δισ. δολάρια. Είναι το δεύτερο υψηλότερο εμπορικό πλεόνασμα που έχει καταγραφεί ποτέ σύμφωνα με αναλυτές.

Η μείωση των εισαγωγών πιθανόν αποτελεί προπομπό για μείωση των κινεζικών εξαγωγών τους επόμενους μήνες καθώς οι μισές εισαγωγές αφορούν πρώτες ύλες και εξαρτήματα για την συναρμολόγησή τους πριν εξαχθούν εκ νέου.

Τα νέα στοιχεία συνηγορούν υπέρ της περαιτέρω χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής της Κίνας. Υπενθυμίζεται ότι η Κίνα αναθεώρησε ελαφρώς πτωτικά τον ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ το 2014 στο 7,3% από 7,4% χθες. Ο στόχος που έχει θέσει η κινεζική κυβέρνηση είναι να αναπτυχθεί η οικονομία με ρυθμό 7% περίπου φέτος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος