Μικτές τάσεις επικρατούν στις ασιατικές αγορές, πτώση 0,83% στο Τόκιο

Οι ιαπωνικές μετοχές έχασαν έδαφος την Τετάρτη και η αγορά του Χόνγκ-Κόνγκ ακολουθούσε τα χνάρια τους, όμως άλλες χρηματιστηριακές αγορές στην Ασία κέρδιζαν έδαφος, περιμένοντας τις αποφάσεις της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed).

Οι δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη της Ιαπωνίας, Haruhiko Kuroda, ότι ήταν θεωρητικά εφικτό για την Τράπεζα της Ιαπωνίας να μειώσει το επιτόκιο παρέμβασης στο -0,5% περίπου, ωθώντας τις τραπεζικές μετοχές σε χαμηλότερα επίπεδα.

Η μετοχή της Sharp Corp. υπέστη απώλειες 12% μετά την είδηση ότι το ντιλ με την Foxconn ίσως καθυστερήσει να υλοποιηθεί.

O Nikkei 225 έκλεισε με απώλειες 0,83% ενώ ο αυστραλιανός S&P/ASX 200 κέρδισε 0,15%. Ο δείκτης Hang Seng ήταν κάτω 0,26% και ο γενικός χρηματιστηριακός δείκτης στο χρηματιστήριο της Σαγκάη κέρδιζε 0,18% βαίνοντας προς το τέλος της συνεδρίασης.

Η τιμή του συμβολαίου μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) μπρέντ παράδοσης Μαίου κέρδιζε 0,46%, σκαρφαλώνοντας στα 38,92 ευρώ και η τιμή του συμβολαίου του αμερικανικού αργού ήταν πάνω 1,07% στα 36,73 δολάρια το βαρέλι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος