Μικτές τάσεις επικρατούν στις ασιατικές αγορές, πάνω το Τόκυο

Αλλες ασιατικές αγορές κινούνταν υψηλότερα κι άλλες χαμηλότερα την Πέμπτη με τον χρηματιστηριακό δείκτη στη Shanghai να έχει αρνητικό πρόσημο και το Χρηματιστήριο του Τόκιο θετικό.

Ο δείκτης Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,53% ενώ ο Shanghai Composite υποχωρούσε 0,12% και ο αυστραλιανός δείκτης S ​​& P / ASX 200 ήταν 1,17% χαμηλότερα λόγω της αδυναμίας των λιανικών πωλήσεων.

Τα βλέμματα των περισσότερων είχαν στραμμένο το βλέμμα στις ΗΠΑ και στα στοιχεία για την αγορά εργασίας του Αυγούστου, αναζητώντας περισσότερες ενδείξεις σχετικά με την ευρωστία της αγοράς εργασίας και την πιθανότητα αύξησης των βραχυπρόθεσμων επιτοκίων από την Federal Reserve.

Στην Αυστραλία, οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν 0,1% έναντι προσδοκιών για αύξηση 0,4%. Ηταν η πρώτη μείωση των λιανικών πωλήσεων από το Μάιο του περασμένου έτους

Στην Ιαπωνία, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας της Ιαπωνίας Takahide Κiuchi ότι θα ήταν δύσκολο να ανέβει και να διατηρηθεί ο πληθωρισμός στο 2% μέσω της χαλαρότερης νομισματικής πολιτικής.

Οι αμερικανικές μετοχές κινούνταν σε υψηλότερα επίπεδα μετά το κλείσιμο της Τετάρτης λόγω ώθησης από τους κλάδους της τεχνολογίας, της υγείας και των καταναλωτικών υπηρεσιών.

Κατά το κλείσιμο στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ο δείκτης Dow Jones Industrial Average κέρδισε 1,82%, ενώ ο δείκτης S & P 500 παρουσίασε άνοδο κατά 1,83%, ενώ ο δείκτης Nasdaq Composite ανέβηκε 2,46%.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος