Μικτές τάσεις επικρατούν στις ασιατικές αγορές, κέρδη για το χρηματιστηριο του Τόκιο

Το χρηματιστήριο του Τόκιο κέρδισε έδαφος την Πέμπτη αλλά το χρηματιστήριο της Σαγκάη κατέγραψε απώλειες καθώς ο πληθωρισμός ενισχύθηκε περισσότερο απ’ ότι αναμενόταν τον Φεβρουάριο με αποτέλεσμα να αμφισβητηθεί η δυνατότητα συνέχισης της χαλαρής νομισματικής πολιτικής από την κεντρική τράπεζα της Κίνας.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 2,3% σε ετήσια βάση έναντι 1,19% που ήθελαν οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις της αγοράς. Αντίθετα, στη Ιαπωνία η υποχώρηση του δείκτη εταιρικών αγαθών ήταν ανάλογη των εκτιμήσεων.

Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με κέρδη 1,26% ενώ ο αυστραλιανός δείκτης S&P/ASX 200 έκλεισε 0,14% χαμηλότερα στο κλείσιμο. Ο γενικός δείκτης στο χρηματιστήριο της Σαγκάη υποχωρούσε 1,06% λίγο πριν το κλείσιμο ενώ ο δείκτης Hang Seng στο Χόνγκ-Κόνγκ ήταν πάνω 0,43%.

Ο αμερικανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε την Τετάρτη με κέρδη 0,21% και ο S&P 500 κέρδισε σε ποσοστό 0,51%, συνεχίζοντας το ανοδικό σερί που διακόπηκε μια μέρα πριν.

Η τιμή του αμερικανικού αργού υποχωρούσε ελαφρώς αλλά παρέμενε πάνω από τα 38 δολάρια το βαρέλι, επίπεδο που κατέκτησε την Τετάρτη μετά την δημοσιοποίηση της είδησης ότι η Σαουδική Αραβία αναζητά δάνειο ύψους 6 με 8 δισ. δολαρίων από τράπεζες για να χρηματοδοτήσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα.

Η είδηση ενίσχυσε την εντύπωση ότι η Σαουδική Αραβία έχει ισχυρά κίνητρα να επιτευχθεί συμφωνία με άλλες χώρες του ΟΠΕΚ και εκτός ΟΠΕΚ για να ενισχύσει την τιμή του πετρελαίου προς τα 50 δολάρια το βαρέλι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος