Μικρή ανάκαμψη των τιμών του μπρέντ μετά την βουτιά

Τα συμβόλαια futures του πετρελαίου μπρέντ κέρδιζαν έδαφος την Τρίτη μετά την σημαντική πτώση κατά 5% και πλέον χθες που τα έφερε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 6 μηνών.

Στο χρηματιστήριο ICE Futures του Λονδίνου, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (μπρέντ) για παράδοση τον Σεπτέμβριο ήταν πάνω 43 σέντς ή 0,88%, στα 49.96 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές του συμβολαίου μπρέντ είχαν πέσει στα 49,36 δολάρια το βαρέλι, δηλαδή το χαμηλότερο σημείο από τις 27 Ιανουαρίου για να ανακάμψουν αργότερα στα 49,52 δολάρια το βαρέλι.

Τα συμβόλαια futures υποχώρησαν 11,39 δολάρια ή 18,6% τον Ιούλιο εν μέσω ανησυχιών ότι η επανάληψη των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου θα αυξήσει ακόμη περισσότερο την παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου.

Το Ιράν και άλλες πυρηνικές δυνάμεις έφθασαν σε συμφωνία τον Ιούλιο που μπορεί να βάλλει τέλος στο εμπάργκο της Δύσης εναντίον του ιρανικού πετρελαίου.

Η αύξηση της παραγωγής πετρελαίου από την Σαουδική Αραβία λειτουργεί προς την ίδια κατεύθυνση όπως άλλωστε η σημαντική αύξηση της αμερικανικής παραγωγής πετρελαίου από σχιστολιθικά πετρώματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος