Μεγάλη πτώση του Χρηματιστηρίου, πάνω απο 25% το 2ετές ομόλογο

Οι ανησυχίες για την έκβαση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών εντάθηκαν μετά την αποχώρηση των τεχνικών κλιμακίων του ΔΝΤ απο τις Βρυξέλλες με αποτέλεσμα να πιεσθεί πολύ το Χρηματιστήριο Αθηνών και να κινηθούν ανοδικά οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών υποχώρησε 5,92% κλείνοντας στις 774,46 μονάδες με τον συναλλακτικό τζίρο να διαμορφώνεται στα 84 εκ. ευρώ. Ο Γενικός Δείκτης είχε καταγράψει κέρδη μεγαλύτερα από 8% την Πέμπτη.

Ο δείκτης του τραπεζικού κλάδου υποχώρησε 11,80% με την μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς να πέφτει 13,47% στα 0,411 ευρώ και της Alpha Bank 12,99% στα 0,228 ευρώ. Η μετοχές των Eurobank και Attica Bank υποχώρησαν πάνω από 10%.

Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν επίσης οι μετοχές του ΟΠΑΠ με 9,61%, της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με 8,38%, της ΕΧΑΕ κατά 8,07% και του ΟΤΕ κατά 7,48%.

Η αντίδραση της αγοράς ομολόγων ήταν ακόμη μια φορά πιο συγκρατημένη στην ειδησεογραφία και το μπαράζ δηλώσεων με την απόδοση του 2ετούς ομολόγου να σκαρφαλώνει στο 25,8% από 24,6% χθες. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφωνόταν στο 11,69% από 11,3%.
Δ.Κ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος